محمود عباس؛ آماده بازنگری در تشکیلات خودگردان، اما در چارچوب راه‌حل دو کشوری

محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین، می‌گوید که آماده بازنگری در تشکیلات خودگردان است، اما این بازنگری باید در چارچوب یک ابتکار دیپلماتیک گسترده‌تر با هدف دستیابی به راه‌حل دو کشوری انجام شود، که اسرائیل با آن مخالف است.

به گزارش تایمز اسرائیل، مقامات ارشد آمریکایی پیشنهادهایی به عباس داده‌اند که در صورت پذیرش آنها، می‌تواند به بازنگری در تشکیلات خودگردان کمک کند.

گفته می‌شود این پیشنهادها شامل تعیین یک معاون برای عباس یا تفویض اختیارات به نخست‌وزیری است که قادر به اجرای اصلاحات اساسی باشد.

یک منبع آمریکایی به تایمز اسرائیل گفت که این پیشنهادها نشان می‌دهد که ایالات متحده همچنان از عباس حمایت می‌کند. او گفت که این پیشنهادها همچنین نشان می‌دهد که آمریکا می‌خواهد «دیدگاه‌های تازه» به حزب فتح، حزب حاکم تشکیلات خودگردان، القا شود.

عباس همچنین از آمریکا خواست که از برگزاری یک کنفرانس بین‌المللی صلح حمایت کند. او گفت که این کنفرانس می‌تواند به پیشبرد ایجاد کشور فلسطینی در مرزهای پیش از ۱۹۶۷ کمک کند.


یک مقام ارشد آمریکایی گفت که این ایده با متحدان آمریکایی مورد بحث قرار گرفته است، اما در حال حاضر، تمرکز اصلی دولت نیست.

پیش‌تر نیز یک مقام بلند‌پایه تشکیلات خودگردان فلسطینی‌ گفت که حماس پس از جنگ باید در همه سیاست‌های خود بازنگری کند. این اولین باری است که یک رهبر ارشد سازمان آزادیبخش فلسطینی، از زمان حملات هفتم اکتبر به‌طور علنی رویکرد حماس را مورد نکوهش قرار می‌دهد.

خبرگزاری رویترز روز یکشنبه ۲۷ آذر در گزارشی از قول حسین الشیخ نوشت، جنگ در غزه پس از حملات هفتم اکتبر به اسرائیل به این معنی است که حماس باید در «همه سیاست‌ها و روش‌های خود» بازنگری کند و پس از فروکش کردن جنگ «ارزیابی جدی و صادقانه‌ای» را انجام دهد.

شبه‌نظامیان حماس در حمله تروریستی ۱۵ مهر به اسرائیل حداقل ۱۲۰۰ نفر را کشتند و حدود ۲۴۰ نفر از جمله کودکان، زنان و سالمندان را به گروگان گرفتند. اسرائیل با فراخوان برای ریشه‌کن کردن حماس حملات هوایی، دریایی و زمینی به غزه را آغاز کرد.

ایالات متحده، کانادا، بریتانیا، اتحادیه اروپا، ژاپن، اسرائیل و شمار دیگری از کشورها حماس را در فهرست سازمان‌های تروریستی قرار داده‌اند.