عباس: تنها آمریکا می‌تواند از حمله «چند روز آینده» اسرائیل به رفح جلوگیری کند

محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطینی، در مجمع جهانی اقتصاد در ریاض، پایتخت عربستان سعودی. یکشنبه ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳

محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطینی، روز یکشنبه ٩ اردیبهشت گفت تنها ایالات متحده آمریکا می‌تواند از حمله «چند روز آینده» اسرائیل به رفح جلوگیری کند.

محمود عباس که در یک نشست ویژه مجمع جهانی اقتصاد در ریاض، پایتخت عربستان سعودی، سخن می‌گفت، از ایالات متحده درخواست کرد به اسرائیل اجازه ندهد این «جنایت» را مرتکب شود.

اسرائیل از هفته‌ها پیش اعلام کرده برای نجات گروگان‌های باقیمانده در اسارت حماس و همچنین نابودی گردان‌های باقیمانده حماس که در میان غیرنظامیان در رفح خود را پنهان کرده‌اند، به این شهر حمله خواهد کرد. همزمان، حملات هوایی اسرائیل به رفح در روزهای گذشته شدت یافته است.

کشورهای غربی و در راس آنها ایالات متحده آمریکا از اسرائیل خواسته‌اند از حمله به این شهر واقع در مرز غزه و مصر که حدود یک میلیون آواره جنگ جاری از دیگر مناطق غزه را در خود جای داده، خودداری کند.

محمود عباس در نشست مجمع جهانی اقتصاد در ریاض هشدار داد حمله اسرائیل به رفح در «چند روز آینده» ممکن است به «بزرگ‌ترین فاجعه» در تاریخ فلسطینیان منجر شود.

رئیس تشکیلات خودگردان فلسطینی با آنچه که جابجا کردن فلسطینیان به اردن و مصر خواند، به شدت مخالفت کرد.

او ابراز نگرانی کرد که پس از پایان عملیات اسرائیل در غزه شاید فلسطینیان ساکن در کرانه باختری نیز به اردن رانده شوند.

پس از حمله تروریستی ۱۵ مهر حماس به اسرائیل که منجر به کشته‌شدن ۱۲۰۰ نفر و گروگان گرفته شدن بیش از ۲۵۰ تن دیگر شد، اسرائیل تهاجم به غزه را با هدف نابودی این گروه اسلامگرای تحت حمایت جمهوری اسلامی ایران و بازگرداندن گروگان‌ها آغاز کرد.

در جریان مذاکرات با میانجیگری ایالات متحده، قطر، و مصر در پاییز سال گذشته، بیش از ۱۰۰ گروگان ربوده‌شده آزاد شدند. هنوز ١٣٣ گروگان اسرائیلی در اسارت حماس در غزه هستند و اسرائیل معتقد است دست‌کم ۲۰ تن از آنها جان خود را از دست داده‌اند.

مقامات حماس از زمان حمله تروریستی ۱۵ مهر چندین بار تاکید کرده‌اند در صورت توان حمله‌ای اینچنین را بارها تکرار خواهند کرد.

حماس بدون اشاره به تعداد اعضای کشته‌شده خود در نتیجه تهاجم اسرائیل به غزه می‌گوید بیش از ۳۴ هزار فلسطینی ساکن غزه تا کنون کشته و حدود ٧۵ هزار تن دیگر زخمی شده‌اند.

بخش فارسی صدای آمریکا نمی‌تواند به طور مستقل آمار و ارقام ارائه‌شده از سوی حماس را راستی‌آزمایی یا تایید کند.

ایالات متحده آمریکا، بریتانیا، اتحادیه اروپا، ژاپن، اسرائیل، و شمار دیگری از کشورها حماس را در فهرست سازمان‌های تروریستی قرار داده‌‌اند.