محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطینی، روز شنبه اول اردیبهشت گفت که این تشکیلات در روابط خود با ایالات متحده تجدیدنظر خواهد کرد.
سخنان محمود عباس به دنبال وتوی عضویت کامل «فلسطین» در سازمان ملل از سوی آمریکا و انتقادهای فزاینده از رویکرد واشنگتن در قبال جنگ اسرائیل علیه حماس ابراز شد.
او در مصاحبه با خبرگزاری فلسطینی «وفا» وتوی عضویت کامل فلسطین از سوی ایالات متحده را «نقض» حقوق فلسطینیان نامید و تهدید کرد که به همین دلیل رهبری تشکیلات خودگردان در روابط خود با واشنگتن تجدیدنظر خواهد کرد.
آمریکا روز پنجشنبه سیام فروردین، با رای منفی خود در شورای امنیت سازمان ملل متحد، قطعنامه عضویت کامل «فلسطین» را در این نهاد وتو کرد.
همچنین ببینید: با وتوی آمریکا، عضویت کامل «فلسطین» در سازمان ملل متحد منتفی شداز ۱۵ عضو شورا، ۱۲ عضو به قطعنامه پیشنهادی رأی مثبت، و بریتانیا و سوئیس هم رای ممتنع دادند. این قطعنامه از ۱۹۳ عضو مجمع عمومی سازمان ملل میخواست «فلسطین» را به عنوان عضو جدید بپذیرد.
دولت ایالات متحده استدلال کرده است که ایجاد یک کشور مستقل فلسطینی باید از طریق مذاکرات مستقیم بین اسرائیل و تشکیلات خودگردان فلسطینی ایجاد شود، و نه از طریق اقدام شورای امنیت و سازمان ملل.
دولت جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا، با هدف پایان دادن به جنگ غزه، بر حمایت از راه حل دو کشوری و تشکیل کشور فلسطینی با ایجاد یک «تشکیلات خودگردان اصلاحشده» در کرانه باختری و غزه تاکید کرده است.
تلاش تشکیلات خودگردان فلسطینی برای عضویت کامل در سازمان ملل متحد، شش ماه پس از جنگ بین اسرائیل و حماس در نوار غزه و همزمان با گسترش شهرکسازی در کرانه باختری رود اردن توسط اسرائیلیها صورت میگیرد.
تشکیلات خودگردان فلسطینی در حال حاضر عضو ناظر غیرعضو سازمان ملل متحد است. درخواست ؛ درخواست این تشکیلات برای عضویت کامل در این سازمان باید از سوی شورای امنیت تایید شود و سپس به تصویب مجمع عمومی برسد.
تشکیلات خودگردان فلسطینی درخواست تشکیل کشور مستقل «فلسطین» را سال ۲۰۱۱ میلادی ارائه کرد، اما در شورای امنیت مورد بررسی قرار نگرفت. با این حال، مجمع عمومی سال بعد به فلسطینیها «جایگاه ناظر» را اعطا کرد.