لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۶ تیر ۱۴۰۳ ایران ۱۵:۵۱

آمریکا: تشکیل کشور فلسطینی باید نتیجه مذاکرات مستقیم طرف‌ها باشد، نه در سازمان ملل


متیو میلر، سخنگوی وزارت خارجه امور آمریکا - آرشیو
متیو میلر، سخنگوی وزارت خارجه امور آمریکا - آرشیو

ایالات متحده روز چهارشنبه ضمن مخالفت با تلاش فلسطینیان برای عضویت کامل در سازمان ملل متحد، اعلام کرد از تشکیل کشور فلسطینی حمایت می‌کند، اما پس از مذاکره با اسرائیل.

متیو میلر سخنگوی وزارت خارجه امور آمریکا گفت، «این کاری است که باید از طریق مذاکرات مستقیم طرف‌ها انجام شود؛ چیزی که ما در حال حاضر دنبال می‌کنیم و نه در سازمان ملل.»

او همچنین گفت، آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه ایالات متحده فعالانه در ایجاد «ضمانت‌های امنیتی» برای اسرائیل، به عنوان پیش‌نیاز تشکیل یک کشور فلسطینی، مشارکت کرده است.

نماینده تشکیلات خودگردان فلسطینی‌ روز سه‌شنبه با ارسال نامه‌ای به دبیرکل سازمان ملل، رسما درخواست خود را برای احیای روند عضویت کامل فلسطینی‌ها در این نهاد بین‌المللی ارائه کرد.

فلسطینی‌ها که از سال ۲۰۱۲ میلادی به عنوان «ناظر» در سازمان ملل حضور دارند، سال‌ها برای به‌دست آوردن عضویت کامل، که به‌منزله شناسایی رسمی «کشور فلسطین» است، لابی کرده‌اند.

هر درخواستی برای عضویت در سازمان ملل متحد باید ابتدا از سوی شورای امنیت پیشنهاد شود؛ جایی که حامی اصلی اسرائیل، ایالات متحده، به همراه چهار کشور دیگر دارای حق وتو هستند.

در صورت موافقت شورای امنیت با طرح چنین درخواستی، موضوع برای رأی‌گیری نهایی به مجمع عمومی سازمان ارجاع خواهد شد و در آنجا باید با اکثریت دو سوم کل آرا تصویب شود.

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، که با خبرنگاران صحبت می‌کرد، صراحتا نگفت اگر این موضوع برای رأی‌گیری به شورای امنیت سازمان ملل ارجاع شود، آیا آمریکا آن را وتو خواهد کرد یا خیر.

آنتونی بلینکن وزیر خارجه آمریکا که به اروپا رفته، در مصاحبه با یک رسانه فرانسوی تاکید کرد که هدف ایالات متحده ایجاد یک کشور فلسطینی است، هرچند که این هدف دور از دسترس است.

دولت جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا، با هدف پایان‌دادن به جنگ غزه، بر حمایت از کشور فلسطینی با ایجاد یک «تشکیلات خودگردان اصلاح‌شده» در کرانه باختری و غزه تاکید کرده است.

بنیامین نتانیاهو، نخست‌ وزیر اسرائیل، سالهاست در برابر ایجاد یک کشور فلسطینی مقاومت کرده است و اعضای راست افراطی کابینه او مخالف تشکیلات خودگردان فلسطینی هستند.

محمود عباس، رئیس‌ تشکیلات خودگردان فلسطینی، درخواست تشکیل کشور مستقل فلسطین را در سال ۲۰۱۱ ارائه کرد، اما این درخواست از سوی شورای امنیت مورد بررسی قرار نگرفت.

با این حال، مجمع عمومی سازمان ملل سال بعد به فلسطینی‌ها جایگاه عضو ناظر را اعطا کرد.

XS
SM
MD
LG