یک گروه فعال در زمینه حقوق مهاجران میگوید مقامات امنیتی در شرق لیبی دستکم ۳۸۵ مهاجر پاکستانی را که در انبارهای قاچاق نگهداری میشدند، طی یورش شبانه آزاد کردند.
العبرین، گروهی که به مهاجران در لیبی کمک میکند گفت اتباع پاکستانی از انبارهای قاچاقچیان در منطقه الخویر، در ۸ کیلومتری جنوب شهر طُبرُق در شرق لیبی آزاد شدند.
این سازمان در پستی در صفحه فیس بوک خود اعلام کرد مهاجران، از جمله کودکان، به ایستگاه پلیس منتقل شدند.
یکی از اعضای گروه العبرین، به خبرگزاری آسوشیتدپرس گفته است که این مهاجران با قصد سفر به اروپا وارد لیبی شده بودند ولی توسط قاچاقچیانی که برای آزادی آنها باج میخواستند بازداشت شدند.
تصاویر منتشر شده در صفحه فیس بوک العبرین، دهها مهاجر پاکستانی را که به ظاهر آزاد شدهاند نشان میدهد که بیرون یک انبار نشستهاند.
لیبی، گذرگاه مهاجرانی است که میخواهند از آفریقا و خاورمیانه خود را به اروپا برسانند.
پس از سرنگونی معمر قذافی در سال ۲۰۱۱، هرج و مرج لیبی را فرا گرفت.
این کشور نفت خیز در یک دهه گذشته توسط دولتهای رقیب در شرق و غرب لیبی اداره میشود که هر کدام توسط گروهی از شبهنظامیان و یا کشورهای خارجی حمایت میشوند.
قاچاقچیان انسان در این دوران از بیثباتی و ورود قاچاقی مهاجران از کشورهایی مانند مصر، الجزایر و سودان استفاده کردهاند و مهاجرانی که چارهای ندارند را در قایقهای لاستیکی و یا کشتیهای نامناسب دیگر میگذارند و راهی سفرهایی پرخطر در دریای مدیترانه میکنند.
در ماه ژوئن، یک کشتی که از لیبی با حدود ۷۰۰ مهاجر از جمله ۳۵۰ پاکستانی حرکت کرده بود در سواحل یونان غرق شد و تنها ۱۰۴ نفر از جمله ۱۲ پاکستانی نجات پیدا کردند.
پاکستان در حال حاضر، دچار بحران اقتصادی شده است و این معضل، باعث شده هزاران مرد جوان در جستجوی کار به خارج از کشور بروند.
بسیاری به این امید به لیبی سفر میکنند که در نهایت خود را به اروپا برسانند.