نرگس محمدی، فعال مدنی در ایران، طی روزهای گذشته توسط دادگاه کیفری تهران به ۳۰ ماه زندان، شلاق و جزای نقدی محکوم شد.
تقی رحمانی، همسر نرگس محمدی، نایب رئیس و سخنگوی کانون مدافعان حقوق بشر و فعال مدنی در ایران روز یکشنبه ۲ خرداد ماه در کانال تلگرامی خود از محکومیت مجدد این فعال حقوق بشر خبر داد و نوشت، شعبه ۱۱۷۷ دادگاه کیفری دو مجتمع قضایی قدس تهران روز ۲۹ اردیبهشت رای نهایی خود را مبنی بر مجرمیت نرگس محمدی صادر و به وی ابلاغ کرده است.
به گفته آقای رحمانی، بر اساس رای صادره، نرگس محمدی به تحمل ۸۰ ضربه شلاق تعزیری، ۳۰ ماه حبس تعزیری و پرداخت دو فقره جزای نقدی محکوم شده است.
اتهامات مطرح شده در این پرونده جدید علیه سخنگوی کانون مدافعان حقوق بشر، فعالیت تبلیغی علیه نظام از طریق انتشار بیانیه، تحصن در دفتر زندان، نافرمانی از ریاست و مقامات زندان، تخریب شیشهها، و افترا نسبت به اتهام شکنجه گری و ایراد ضرب و جرح عنوان شده است.
به گفته تقی رحمانی، این اتهامات، بهمن ۹۸ در زندان زنجان به نرگس محمدی تفهیم و او با اعتراض به اراده نهادهای امنیتی برای نشاندن شاکی در جایگاه متهم، از شرکت در جلسات دادگاه سر باز زد و اعلام کرده که رای صادره تبعیت نخواهد کرد.
پیشتر صدای آمریکا در گزارشهای متعددی به نقض فاحش حقوق این فعال مدنی و خانواده او اشاره کرده است.
او پیش از آزادی در سال ۹۹، دی ماه سال ۹۷ در نامهای به دادستان تهران از صدور دستور قضایی درخصوص کوتاه شدن مدت زمان تماس تلفنی با فرزندانش انتقاد کرد و اعلام کرد که در اعتراض، از تلفن کردن به فرزندانش خودداری میکند.
این فعال حقوق بشر اوایل دی ماه سال ۹۸ نیز پس از تحصن به همراه ۷ زندانی زن دیگر در اعتراض به کشتار آبان ماه از زندان اوین همراه با ضرب و شتم به زندان زنجان منتقل شده بود.
اواخر تیر ماه سال ۹۹ بود که کیانا و علی، فرزندان این فعال حقوق بشر، با انتشار ویدئویی اعلام کردند که ۱۱ ماه است صدای مادرشان را نشنیدهاند. پس از انتشار این ویدئو در شبکههای اجتماعی، برخی از کاربران توئیتر با انتشار پیامهایی با هشتگ #«صدای_نرگس_باش» کارزار تازهای را در حمایت از این روزنامهنگار زندانی و علیه فشارهایی که توسط مقامات قضایی ایران به او و خانوادهاش وارد شده، از جمله قطع تماس تلفنی و ملاقات این مدافع حقوق بشر را آغاز کردند. آنها در این کارزار خواهان آزادی این فعال حقوق بشر زندانی از زندان زنجان شدند.
همچنین ببینید: توفان توئیتری کاربران ایرانی برای آزادی نرگس محمدی با هشتگ «صدای_نرگس_باش»نرگس محمدی، نایب رئیس و سخنگوی کانون مدافعان حقوق بشر و فعال مدنی پیشتر نیز به احکام زندان محکوم شده بود، این فعال حقوق بشر که با حکم ۱۰ سال زندان بیش از هشت سال را در حبس به سر برده بود، روز پنجشنبه ۱۷ مهرماه ۹۹ از زندان آزاد شد.
همچنین ببینید: نرگس محمدی از زندان آزاد شدوزارت خارجه آمریکا بارها و در موارد مختلف برخوردهای خشونت آمیز و سرکوب گسترده معترضان، و نیز نقض مکرر و مداوم حقوق شهروندان ایران توسط جمهوری اسلامی را محکوم کرده است.