وزیران خارجه آمریکا و اسرائیل روز یکشنبه با یکدیگر دیدار و گفتگو کردند. یائیرلاپید، وزیر خارجه جدید اسرائيل در ابتدای دیدار با آنتونی بلینکن وزیر خارجه آمریکا در رم گفت کشورش نسبت به توافق برجام و مذاکرات جاری در وین برای احیای آن نگرانی خاص دارد.
دیدار روز یکشنبه، نخستین دیدار بلینکن و لاپید به عنوان وزیران خارجه است. لاپید گفت هر دو کشور یک هدف دارند اما نگاهشان در مورد چگونگی دستیابی به آن متفاوت است.
بلینکن پیش از آغاز گفتگوی خود با لاپید در رم گفت، اختلاف ها در تاکتیک دو کشور در مورد مسائل نشان از فاصله کلی میان دو کشور نیست.
بلینکن گفت «بنیان دوستی ما تعهد پیوندی عمیق و بلند مدت به امنیت اسرائیل است، تعهدی که پرزیدنت بایدن هنگام تقبل ریاست جمهوری با خود به کاخ سفید آورد.»
وزیر خارجه آمریکا برای شرکت در نشستی بین المللی در مورد داعش در رم است. این فرصتی شد تا دولت نخست وزیر جدید اسرائيل، نفتالی بنت، دیپلمات خود، یائیر لاپید را برای تبادل نظر رو در رو با آمریکا، به آن شهر اعزام کند.
بلینکن و لاپید تقریبا۱۰ روز پیش تلفنی صحبت کرده بودند. در رابطه با گفتگویشان در خصوص برنامه اتمی ایران و مذاکرات وین، لاپید خود گفته است که در آن مکالمه قرار شد که آمریکا و اسرائيل همه مسائل را با یکدیگر در میان بگذارند و به هیچ عنوان یکدیگر را غافلگیر نکرده و در برابر عمل انجام شده قرار ندهند. نخست وزیر جدید اسرائیل هم مانند بنیامین نتانیاهو مخالف توافق هسته ای ۶ سال پیش با ایران است. اما بنا به رسانه های اسرائیلی، او میخواهد با رویکردی متفاوت از دولت نتانیاهو با دولت بایدن عمل کند و سعی کند با تعامل نظر اسرائيل را در آن اعمال کند زیرا میداند آمریکا مصمم به احیای توافق است.
در عین حال، نخست وزیر و وزیر خارجه اسرائیل گفته اند هر کاری برای جلوگیری از دستیابی ایران به بمب اتمی خواهند کرد. در این میان، وزارت خارجه اسرائيل گفته ایران را که ویدئوهای ضبط شده از فعالیتها در تاسیسات اتمی را به آژانس بین المللی انرژی اتمی نخواهد داد، نمایشی دیگر از «نیات شوم، دروغ و فریبکاری» جمهوری اسلامی خوانده است.
سخنگوی وزارت خارجه اسرائيل در یک رشته توئيت خواسته است جهان سریع اقدام کرده و از ایران جواب بخواهد. پس از آنکه جمعه رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی شورای حکام را در جریان گذاشت که ایران تفاهم فنی را تمدید نکرده، کاظم غریب آبادی، نماینده ایران در آن نهاد، توئیت کرد که تصمیم ایران به ادامه ضبط، یک تصمیم سیاسی بود برای کمک به پیشبرد مذاکرات وین و نباید بعنوان یک وظیفه از سوی ایران تلقی شود.
روز یکشنبه، محمد قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی ایران در پاسخ به نماینده ای که گفته بود باید قانون مجلس در آن خصوص اجرا شود، گفت آن اطلاعات هیچ وقت به آژانس داده نمیشود.