حکم زندان دو شهروند بهایی ساکن بیرجند به نامهای آرزو محمدی و بنفشه مختاری که اوایل مهر ماه سال جاری توسط شعبه دو اجرای احکام به آنها ابلاغ شده بود، به مرحله اجرا در آمد.
یک منبع آگاه، که به دلایل امنیتی نخواست نامش فاش شود، به صدای آمریکا گفت، آرزو محمدی و بنفشه مختاری به همراه شش شهروند بهایی دیگر در تاریخ ۷ مهر ماه به زندان مرکزی بیرجند احضار شدند. به آنها گفته شده بود تا ۱۰ روز دیگر خود را به این زندان معرفی کنند. این دوشهروند بهایی نیز روز دوشنبه ۲۱ مهر ماه برای سپری کردن مجموعا ۳۳ ماه دوران محکومیت خود راهی زندان شدند.
به گفته این منبع مطلع، این حکم زندان در حالی به مرحله اجرا درآمده است که خانم مختاری از بیماری دیسک گردن و کمر رنج میبرد و پیشتر با ارائه پرونده پزشکی به شعبه اجرای احکام خواستار تعویق حکم برای مداوا شده بود. اما مقامات قضایی بیرجند درخواست او را رد کردند.
پیشتر صدای آمریکا در گزارشی اعلام کرده بود که این دو شهروند بهایی به همراه ۶ شهروند بهایی دیگر در تاریخ ۱۸ شهریور ماه توسط شعبه چهار دادگاه تجدیدنظر استان خراسان جنوبی مجموعا به دهها ماه زندان محکوم و برای اجرای حکم به زندان بیرجند احضار شدهاند.
همچنین ببینید: ادامه سرکوب آزادیهای مذهبی در ایران؛ جزئیاتی از صدور حکم زندان برای هشت شهروند بهاییاین منبع مطلع در ادامه به صدای آمریکا گفت، پنج شهروند بهایی دیگر به نامهای عطاءالله ملاکی، سعید ملاکی، عطیه صالحی، رویا ملاکی، و نسرین قدیری نیز با ارسال نامهای به اجرای احکام خواستار تاخیر در اجرای حکم زندان خود به دلیل شیوع ویروس کرونا شدهاند و در حال حاضر منتظر پاسخ درخواست خود از سوی مقامات قضایی بیرجند هستند.
این منبع آگاه با اشاره با این که «در جمهوری اسلامی عدالتی نیست و احقاق حقی صورت نمیگیرد» به صدای آمریکا گفت: «آرزو محمدی و بنفشه مختاری نمیخواستند بلاتکلیف باشند. آنها معتقد بودند این راهی است که باید بروند و بهتر است با رفتن به زندان تکلیفشان هر چه زودتر مشخص شود.»
سم براونبک، سفیر ایالات متحده در امور آزادی بین المللی مذهبی، ۲۵ اردیبهشت در یک نشست خبری ویژه در واشنگتن گفت: «بهائیان در ایران، و متاسفانه در برخی کشورهای دیگر جهان، تحت آزار و اذیتهای شدیدی قرار دارند.»
کمیسیون ایالات متحده در امور آزادی مذهبی بینالمللی نیز اوایل اردیبهشت ماه در گزارش سالانه خود بار دیگر نسبت به وضعیت آزادیهای دینی و مذهبی در ایران ابراز نگرانی کرد؛ در بخشی از این گزارش آمده است که جمهوری اسلامی بیش از پیش اقلیتهای مسلمان، به ویژه اهل سنت و دراویش، و همچنین پیروان ادیان و مذاهب دیگر، از جمله بهاییان و مسیحیان، را هدف قرار داده است.