سفر یک هیئت بلندپایه لبنانی به سوریه؛ حل بحران سوخت لبنان محور گفت‌وگوها است

فیصل مقداد، وزیر خارجه سوریه، و زینه عکر، معاون نخست‌وزیر و همچنین وزیر دفاع و سرپرست وزارت خارجه لبنان، پس از دیدارشان در دمشق، شنبه ۱۳ شهریور ۱۴۰۰

یک هیئت عالیرتبه لبنانی روز شنبه ۱۳ شهریور برای گفت‌وگو درباره بحران شدید سوخت جاری در این کشور وارد سوریه شد.

به گزارش آسوشیتدپرس، هیئت لبنانی متشکل از زینه عکر، معاون نخست‌وزیر که همزمان سمت وزیر دفاع و سرپرست وزارت خارجه را نیز بر عهده دارد؛ غازی وزنی، وزیر دارایی؛ ریمون غجر، وزیر انرژی؛ و عباس ابراهیم، مدیرکل امنیت عمومی لبنان است.

فیصل مقداد، وزیر خارجه سوریه، در یک گذرگاه مرزی از هیئت مذکور استقبال کرد و به همراه آنها از راه زمینی به دمشق، پایتخت سوریه، بازگشت.

لبنان در انتظار دریافت یک محموله سوخت از سوی ایران است و خبرگزاری رویترز روز پنجشنبه ۱۱ شهریور از قول دو منبع آگاه نوشت، برای دور زدن مشکلات ناشی از تحریم‌های آمریکا، این محموله سوخت ایران با کامیون از سوریه به لبنان منتقل خواهد شد.

هنوز زمان دقیق رسیدن این محموله به سوریه معلوم نیست.

روز جمعه، حسین امیر عبداللهیان، وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران، در گفت‌وگو با رئیس فراکسیون مسیحی پارلمان لبنان «تدبیر» رهبر حزب‌الله برای خرید سوخت از ایران را «پر افتخار» خوانده و با اعلام «دفاع همیشگی جمهوری اسلامی» از «مقاومت لبنان»، تأکید کرده بود این کشور برای ادامه فروش سوخت به لبنان آمادگی دارد.

جمهوری اسلامی ایران پیشتر به دولت بشار اسد نیز سوخت تحویل داده است.

اما دریافت این محموله از سوی لبنان به منزله نقض تحریم‌های وضع‌شده آمریکا علیه ایران است.

مقامات آمریکایی ضمن هشدار به لبنان نسبت به استفاده از نفت ایران و پیشنهاد ارائه کمک به این کشور در رویارویی با بحران اقتصادی جاری، با مقامات مصری، اردنی، و لبنانی در گفت‌وگو هستند تا راه‌حلی بلندمدت برای بحران سوخت لبنان پیدا کنند.

به گزارش رویترز، هیئت لبنانی در گفت‌وگوهای خود با مقامات سوری، زمینه را برای اجرای طرح ایالات متحده مبنی بر انتقال گاز مصر به اردن جهت تولید برق و سپس انتقال آن از طریق سوریه به لبنان به منظور کمک به حل بحران انرژی این کشور آماده می‌کند.

بر اساس گزارش بانک جهانی، لبنان با یکی از شدیدترین بحران‌های اقتصادی تاریخ معاصر دست و پنجه نرم می‌کند. سقوط واحد پول لبنان همزمان با خالی‌شدن ذخیره خارجی بانک مرکزی این کشور، سبب کمبود شدید دارو و سوخت شده است.