رهبر حزبالله لبنان گفت نفتکش حامل سوخت مورد نیاز لبنان «تا چند ساعت دیگر» از ایران حرکت خواهد کرد.
حسن نصرالله، دبیرکل حزبالله لبنان، روز پنجشنبه ۲۸ مرداد (۱۹ اوت) طی سخنانی به مناسبت روز عاشورا گفت: «این نفتکش از لحظهای که تا چند ساعت دیگر به راه میافتد، تا وقتی وارد آبهای مدیترانه شود، بخشی از خاک لبنان شمرده میشود.» وی افزود: «به آمریکاییها و اسرائیلیها، میگویم خاک لبنان است.»
به نوشته خبرگزاری فرانسه، نصرالله افزود این نفتکش حامل سوخت برای بیمارستانها، داروسازیها و کارخانجات مواد غذایی، نانواییها و ژنراتورهای خصوصی است، و برای مقابله با کمبود سوخت در لبنان، نفتکشهای دیگری هم فرستاده خواهند شد.
روزنامه تایمز اسرائیل نیز، حزبالله لبنان را گروه تروریستی معرفی کرد و سخنان نصرالله را مبارزهجویی و گردنکشی در برابر آمریکا و اسرائیل دانست، و افزود، نصرالله توضیح نداد که نفتکش از چه مسیری به لبنان خواهد رسید و چگونه تخلیه خواهد شد، و دولتهای لبنان و ایران، ادعاهای وی را تائید نکردهاند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه و به نقل از لوری حیاتیان، کارشناس سوخت و انرژی در لبنان، آمده است پرسشهای زیادی در باره این محموله مطرح است، از جمله مقدار آن و اینکه پول آن چگونه پرداخت خواهد شد، کجا لنگر میاندازد و اینکه آیا دولت لبنان جزئیات معامله را فاش کرده است یا نه.
حیاتیان گفت: حتمال دارد این نفتکشها عازم سوریه باشند و محموله آنها در سوریه پالایش شود، اما از آنجا که به علت تحریمها، این کار ممنوع است، خطرات زیادی برای لبنان در بر دارد. به گفته او، علنی کردن آنها توسط حزبالله، کشور لبنان را در خطر تحریم یا حمله قرار میدهد.
خبرگزاری فرانسه مینویسد از زمستان ۱۳۹۹ (فوریه ۲۰۲۱)، ایران و اسرائیل درگیر «جنگ سایه» هستند، و کشتیهای مرتبط با یکدیگر را مورد حمله قرار میدهند.
حزبالله لبنان، که بسیاری از کشورهای غربی آن را یک گروه تروریستی میدانند، یک نیروی سیاسی عمده در لبنان است و تنها گروهی است که پس از جنگ داخلی ۱۹۷۵ تا ۱۹۹۰، زرادخانه خود را حفظ کرده است و بیشتر از ارتش ملی لبنان، سلاح دارد.
سعد حریری، نخست وزیر سابق لبنان روز پنجشنبه هشدار داد که سخنان حسن نصرالله میتواند برای لبنان «خطرناک» باشد.
حریری در بیانیهای که از سوی دفتر وی منتشر شد، هشدار داد: «نفتکشهای ایرانی حامل خطرهای بیشتر و تحریمٔهای بیشتر برای لبنان هستند.»
فقدان اعتبار دولت ورشکسته لبنان برای وارد کردن سوخت و کالاهای اساسی، از جمله به کمبودهای فلجکننده و گاه مرگبار برق، بنزین و دارو منجر شده است.