در حالی که دولت جمهوری اسلامی برای مهار بحران خاموشیهای خانگی، قطعی برق را بر صنایع تحمیل کرده است، یک تولیدکننده قطعات خودرو در ایران میگوید قطعی ناگهانی برق علاوه بر تأثیر منفی بر ساعات کاری کارکنان این صنعت، مواد اولیه موجود در دستگاههای تولیدی را به ضایعات بدل میکند و زیان فراوانی به جا میگذارد. این در حالی است که گزارشها از روزانه شش ساعت قطعی برق در صنعت قطعهسازی خبر میدهند.
به گزارش تسنیم، قطعی شش ساعتی برق به طور روزانه، موجب شده است که تولیدکنندگان برای جلوگیری از افزایش زیان، ساعات تولید را کاهش دهند. با این حال، ۲۰ درصد بر زیان تولیدکنندگان قطعه افزوده شده است، قطعهسازان میگویند ۳۰ درصد از برنامه تولیدشان عقب ماندهاند، و این وضع بر آینده بازار تاثیر مخربی خواهد داشت.
به گفته رضا رضایی، یکی از تولیدکنندگان قطعات خودرو، یک میلیون تن در صنعت خودرو و قطعهسازی کار میکنند و «زیاد شدن ضایعات، اثر خود را بر قیمت نهایی کالا خواهد گذاشت.» وی گفت که با این روند قطعی برق، ساعت کار کارکنان کارخانهها هم روشن نیست و نیروی کار «نمیداند چه زمانی باید به کار مشغول شود.»
آقای رضایی با «فاجعه» توصیف کردن تعطیلی ناشی از قطعی برق برای خودروسازی، پیشبینی کرده است که با تداوم قطعی برق، بر «تعداد خودروهای تهنشین» افزوده میشود و «تحویل خودرو به مشتریان عقب خواهد افتاد.»
او تأکید کرده است که این اتفاقات در سالی رخ میدهد که قرار بود سال «مانعزدایی و پشتیبانی از تولید» باشد.
اثر قطعی برق بر صنعت قطعهسازی خودرو در حالی است که بنا بر این گزارش، «زیان انباشته دو خودروساز بزرگ تا پایان سال ۹۹» بر اساس آمار «بیش از ۸۵ هزار میلیارد تومان» بود. به گفته کارشناسان، «تا زمانی که این روند اصلاح نشود، نقدینگی خودروسازان روزبهروز تحلیل» میرود.
بر اساس مصوبات ابلاغی وزارت نیرو، دولت برای کاهش خاموشیهای خانگی، برق صنایع بزرگ کشور را جیرهبندی کرده و به طور روزانه قطع میکند.