محمد جواد لاریجانی، دبیر ستادحقوق بشر قوه قضائیه ایران که در صدر هیاتی برای شرکت در نشست شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد در نیویورک بسر می برد ، ساعاتی پیش در یک نشست خبری ، به سوالات برخی از خبرنگاران پاسخ داد. پاسخ هایی که بیشتر تلاش این مقام جمهوری اسلامی برای رد گزارش اخیر احمد شهید به نظر می رسید.
یک ماه پیش ، احمد شهید گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل متحد برای ایران، از موارد گسترده نقض حقوق بشر در ایران خبر داده بود و امروز محمد جواد لاریجانی در نیویورک سعی کرد به این اتهامات پاسخ دهد.
در کنفرانس امروز محمد جواد لاریجانی حدود ده خبرنگار فرصت سوال یافتند. «مارگارت بشیر»، خبرنگار صدای آمریکا ، نظر آقای لاریجانی را درباره گزارش احمد شهید پرسید که دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضاییه، گزارش احمد شهید را پروپاگاندا نامید و گفت:«بخش اعظم این گزارش کپی از گزارش های موجود علیه جمهوری اسلامی بود.»
آقای لاریجانی مدعی شد:«گزارشگر ویژه سازمان ملل با رسانه هایی مثل صدای آمریکا و بی بی سی فارسی مصاحبه داشته و حالا می خواهد برای چند روز به ایران بیاید و بعد از بررسی صدها هزار ادعا ، برگردد و بگوید وضعیت حقوق بشر در ایران بدتر شده است.»
دبیر ستادحقوق بشر قوه قضائیه ایران همچنین گفت:«اگر آقای شهید از فعالیت تبلیغاتی دور شود، می تواند بجای چند روز، به ایران بیاید و سالها بماند و روی تک تک گزارش ها تحقیق کند».
این اظهارات لاریجانی در حالی بیان شد که مسوولان جمهوری اسلامی پیشتر به احمد شهید برای تهیه گزارش خود ، اجازه ورود به ایران را ندادند.
محمد جواد لاریجانی در بخش دیگری از سخنانش ، گزارش احمد شهید را «کپی - پیست» نامید و اشاره کرد که گزارشگر بجای گزارش، تنها اتهامات علیه جمهوری اسلامی را جمع کرده، کاری که خود او در نیم ساعت می تواند انجام دهد و یک کتاب ۱۷۰ صفحه ای آماده کند.
این اتهام در حالی از سوی آقای لاریجانی بیان شده که احمد شهید گزارشگر ویژه سازمان ملل، پس از آنکه از سوی مقامات ایران اجازه حضور در کشور را نیافت سعی کرد با سفر به نقاط مختلف و گفتگو با قربانیان نقض حقوق بشر، اسناد تخلفات جمهوری اسلامی ایران را جمع آوری کند.
محمد جواد لاریجانی در پاسخ به سوالی درباره حصر میرحسین موسوی و مهدی کروبی هم اعلام کرد:«هیچ کس بدون دستور قضایی و محاکمه در حصر خانگی نیست.»
او گفت:«آنها فعالیت غیر قانونی انجام داده اند و از مردم خواسته اند به خیابان بیایند و بانک ها را تخریب کنند.»
به گفته لاریجانی، «کار آنها جرم است چون دموکراسی از صندوق رای بیرون می آید نه از آوردن مردم به خیابان.»
این ادعای دبیر ستادحقوق بشر قوه قضائیه ایران در حالی بیان شد که تا کنون موسوی و کروبی در هیچ دادگاهی محاکمه نشده اند و در اعتراضات بعد از انتخابات سال ۸۸ ، آنها تنها دوباره از حامیان خود درخواست تجمع کردند که برغم حضور همراه با سکوت معترضان، ماموران امنیتی و سپاه با آنها به خشونت برخورد کردند. اکثر راهپیمایی ها معترضان در ایران بصورت مسالمت آمیز برگزار شد و در مقابل حکومت با برخی از این تجمعات به خشونت برخورد کرد.
خبرنگار دیگری از فشارهایی برای وکلا در ایران پرسید و از «عبدالفتاح سلطانی» نام برد. محمد جواد لاریجانی ادعا کرد هیچ حقوقدانی در ایران زندانی نیست و گفت:«اتهامات آقای سلطانی ارتباط با گروه های تروریستی است.»
برخلاف ادعای آقای لاریجانی، پیش از این دادستان تهران گفته بود اتهام این وکیل دادگستری تبلیغ علیه نظام است.
در حالی آقای لاریجانی گفته که در ایران وکیلی زندانی نیست که نسرین ستوده ، محمد سیف زاده و چند وکیل دیگر هم اکنون زندانی هستند.
دبیر ستادحقوق بشر قوه قضائیه ایران در واکنش به سوالی درباره دست داشتن ایران در توطئه ترور سفیر عربستان در واشنگتن هم ضمن تکذیب آن گفت:«ایران خود قربانی تروریسم است و گروهایی چون ریگی با حمایت آمریکا به ترور در ایران دست زده اند.»
پیش از این مقامات آمریکایی اتهام حمایت از عبدالمالک ریگی را تکذیب کرده بودند.
محمد جواد لاریجانی در این نشست خبری درباره رویدادهای سوریه هم اظهارنظر کرد. زمانیکه خبرنگاری از او پرسید چرا ایران نقض حقوق بشر در سوریه را محکوم نمی کند او گفت در سوریه آمریکا و برخی کشورهای عربی دنبال دموکراسی نیستند و آنها بدنبال سرکارآمدن دولتی نزدیک به اسراییل هستند.
در هفته های اخیر صد ها نفر از معترضان سوری، توسط رژیم بشار اسد کشته شده اند.