سازمان ملل: میزان کاهش آلودگی اقلیمی جهان «بسیار ناکافی» است

نیروگاه برق در آلمان. آرشیو

بر اساس گزارش سازمان ملل، همه کشورهای جهان، به‌ویژه کشورهای ثروتمندتر که آلودگی کربن ایجاد می‌کنند، کماکان از هدف‌گذاری برای محدود کردن گرمایش آتی جهان «بسیار عقب» هستند.

بر اساس این گزارش، کشورها برای دستیابی به این هدف‌ نه تنها تلاش کافی نمی‌کنند، ‌بلکه حتی وعده آن را هم نمی‌دهند.

آنتونیو گوترش، دبیر کل سازمان ملل متحد، روز پنجشنبه گفت: «تعهدات جهانی و ملی به بهبود شرایط اقلیمی به طرز تاسف باری کم شده است. ما به سوی یک فاجعه جهانی پیش می‌رویم.»

آسوشیتدپرس با اشاره به این گزارش نوشته که جهان به کندی از سوخت‌های فسیلی فاصله می‌گیرد. به این ترتیب، به جای آن که مطابق اهداف جهانی تعیین شده در توافقنامه اقلیمی ۲۰۱۵ پاریس، دمای کره زمین تا سال ۲۱۰۰ به ۱.۵ تا ۲ درجه سانتیگراد بالاتر از سطوح قبل از صنعتی شدن برسد، ۲.۸ درجه افزایش خواهد داشت. جهان از پیش از انقلاب صنعتی تا کنون ۱.۱ درجه سانتیگراد گرم‌تر شده است.

اینگر اندرسن، مدیر اجرایی برنامه محیط زیست سازمان ملل، به آسوشیتدپرس گفت: «به احتمال زیاد از ۱.۵ درجه خواهد گذشت. هنوز هم می‌توانیم کاری بکنیم؛ اما این به معنای کاهش ۴۵ درصدی انتشار گازهای گلخانه‌‌ای تا سال ۲۰۳۰ است. در واقع باید این موضوع را درک کنیم که هر میزان اندکی – حتی یک دهم درجه – که جلوی گرم شدن را بگیریم، فاجعه کمتر خواهد شد.»

پتری تالاس، دبیر کل سازمان جهانی هواشناسی، می‌گوید سازمان هواشناسی سازمان ملل محاسبه کرده که به احتمال ۵۰ درصد، جهان در پنج سال آینده ۱.۵ درجه گرم‌تر خواهد شد.

در خبری دیگرِ وزارت خارجه آمریکا در بیانیه‌ای اعلام کرد جان کری، نماینده ویژه رئیس جمهوری آمریکا در امور اقلیمی، روزهای جمعه و شنبه در شهر ارموسیو در مرکز مکزیک، با مقامات آن کشور در زمینه همکاری‌های اقلیمی رایزنی خواهد کرد. نشست سالانه بین‌المللی اقلیمی امسال در روزهای ۶ تا ۱۸ نوامبر در شرم‌الشیخ مصر برگزار می‌شود. آقای کری در این سفر با اندرس مانوئل لوپز اوبرادور، رئیس جمهوری و دیگر مقامات دولتی مکزیک، و همچنین با شرکت‌های آمریکایی مستقر در آن کشور گفتگو خواهد کرد. همکاری‌های دوجانبه، و فرصت‌هایی برای بالا بردن مشارکت مکزیک در کمک به کاهش گرمایش زمین، تشویق به ساخت خودروهای بدون آلایندگی، کاهش انتشار متان و سرمایه‌گذاری هر چه بیشتر در انرژی‌های تجدیدپذیر در کانون این گفتگوها قرار دارد.

بنا به گزارش‌های منتشر شده در آستانه نشست، کشورهای گروه ۲۰ – یعنی ثروتمندترین کشورهای جهان – مسئول ۷۵ درصد از آلودگی‌های گرمازا هستند؛ اما از اجرای وعده‌های خود برای کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای بسیار عقب مانده‌اند.