اعتصاب کارگران نگهداری خط و ابنیه فنی راهآهن کرمان روز چهارشنبه ۲۰ اردیبهشت همچنان ادامه داشته است. به گفته یک مقام وزارت کار جمهوری اسلامی، کارگران معترض که «نیروی کار دولتی» بودند، ناگهان به بخش خصوصی «واگذار» شدهاند.
اعتصاب کارگران راهآهن کرمان از چهاردهم اردیبهشت آغاز شده و بنا بر گزارش اتحادیه آزاد کارگران ایران، سنوات این کارگران از سال ۱۳۹۲ تاکنون پرداخت نشده است.
همچنین ببینید: تداوم اعتصابات کارگری؛ تأکید یک فعال صنفی بر نقش «شورای اعتصابات» در مطالبهگریمدیرکل «تعاون، کار، و رفاه اجتماعی» استان کرمان گفته است کارگران معترض که منابع خبری کارگری شمار آنها را «حدود ۴۰۰ نفر» اعلام کردهاند، پیش از این «نیروی کار دولتی» بودند، اما «بدون اطلاع کارگران، آنها به بخش خصوصی واگذار شدند.»
مجتبی مصباح افزوده است که کارگران اعتصابکننده پیش از این در استخدام دولت بودهاند و «مانند مابقی کارمندان راهآهن حقوق و مزایا دریافت میکردند» اما چند ماه است که حقوق و مزایای پیشین «به این کارگران پرداخت نمیشود.»
در حال حاضر حدود ۴۰۰ کارگر خطوط و ابنیه فنی «از بافق تا بم» به استخدام شرکتی به نام «رضوان درود» درآمدهاند و به گفته کارگران معترض، «کارفرما پاسخگوی مطالبات آنان نیست.»
همچنین ببینید: برگزاری تجمعات معلمان در ۲۲ شهر؛ اعتصاب کارگران راهآهن کرمان و کارکنان بهشت زهراکارگران اعتصابکننده خواهان افزایش حقوق مطابق طرح طبقهبندی مشاغل، دریافت سنوات و تأمین امنیت شغلی پس از پایان اعتصاب شدهاند. همچنین شرکت رضوان درود «سنوات خدمت» شماری از کارگران را که بازنشسته شدهاند، «پرداخت نمیکند.»
به گفته مصباح، تغییر وضعیت استخدامی این کارگران در پی «بدون صاحب» شدن این شرکت در پی «وقوع یک سری مشکلات» رخ داد. پس از اخذ رأی دادگاه، این شرکت دوباره به شرکت راهآهن برگردانده شد، اما «بازگشت کارگران به راهآهن قضیه را پیچیدهتر کرد.»
این مقام دولتی تأیید کرد که در حال حاضر دیوان عالی کشور میگوید «کارگران مشمول قانون کار هستند» اما وزارت کار به کارگران میگوید که آنها «با توجه به رأی دادگاه» نیروی «دولتی هستید و کارگران دچار دوگانگی شدهاند.»
فواد کیخسروی، عضو هیئت مدیره اتحادیه آزاد کارگران ایران، درباره اعتصابات و اعتراضات معیشتی جاری در کشور به تازگی به صدای آمریکا گفت که «خیزش انقلابی» ماههای قبل، با اعتصابات گروههای مختلف مزدبگیران، از جمله کارگران، و بازنشستگان «یک درجه بالا رفته» و شرایط تحمیل شده دیگر برای آنها قابل تحمل نیست.
آقای کیخسروی با تأکید بر نقش کارگران در «خیزش انقلابی» ماههای گذشته، «هدف نهایی آن» را «زیر و رو کردن مناسبات حکومتی» دانست.
مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند
او همچنین تأکید کرد که در روزهای منتهی به روز جهانی کارگر، بیش از ۱۰۰ هزار کارگر ایرانی اعتصاب کردهاند.
مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند