روند صعودی مهاجرت داخلی در ایران؛ نبود امکان زیست در شهرها دلیل اصلی است

کاظم کردوانی در گفتگو با برنامه ساعت خبر

آمار رسمی نهادهای حکومتی در جمهوری اسلامی نشان می‌دهد به طور متوسط سالیانه یک میلیون نفر از جمعیت ایران مجبور به مهاجرت در داخل کشور هستند.

کاظم کردوانی جامعه‌شناس در گفتگو با برنامه ساعت خبر صدای آمریکا گفت: «بر اساس اطلاعات مرکز آمار ایران در فاصله سالهای ۱۳۹۰ تا ۱۳۹۵ بیش از ۴ میلیون نفر از ایرانیان مجبور به تغییر محل اقامت خود در داخل کشور شده‌اند که از این تعداد بیش از ۱۴ درصد از روستاها به شهر مهاجرت کرده‌اند و افزون بر ۶۸ درصد به اجبار از شهری به شهر دیگر کوچ کرده‌اند.»

این جامعه شناس، علت مهاجرت از شهر به شهر را نشان‌دهنده نبود امکان‌ زیست مناسب در شهرها دانست و افزود استانهای خوزستان، لرستان، کرمانشاه، همدان و سیستان و بلوچستان در رتبه‌های نخست «مهاجر‌فرستی» هستند.

آقای کردوانی بحران آب و بیکاری را اصلی‌ترین علل مهاجرتهای درون کشوری خواند و تصریح کرد پیامد این مهاجرتهای اجباری، وجود ۲۰ میلیون حاشیه‌نشین، رشد بیکاری‌ و بزهکاری‌ و اعتیاد است.

براساس اعلام متخصصان آب، توسعه، و مهاجرت اقلیمی، ایران در رتبه آخر سیاست‌گذاری تغییرات اقلیمی در جهان قرار دارد و ۷۶ درصدی منابع آبی تجدیدپذیر آن در نیم قرن گذشته از بین رفته است.

مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند

کاظم کردوانی: فقر، بیکاری و مشکلات اقلیمی دلایل افزایش مهاجرت داخلی در ایران است