جان کربی، هماهنگکننده ارتباطات راهبردی شورای امنیت ملی کاخ سفید، روز دوشنبه در رابطه با گزارش والاستریت جورنال درباره همکاریهای ایران و روسیه گفت واشنگتن در حال ارزیابی محتوای گزارش است اما در کل این گونه گزارشها «نگرانکننده» هستند.
روزنامه والاستریت جورنال روز دوشنبه به نقل از منابع مطلع گزارش داد همزمان با گسترش همکاریهای نظامی ایران و روسیه، رژیم پوتین به جمهوری اسلامی کمک میکند به قابلیتهای پیشرفته نظارت دیجیتالی دست یابد.
همچنین ببینید: والاستریت جورنال: روسیه قابلیتهای پیشرفته نظارت دیجیتالی به ایران میدهدجان کربی در این کنفرانسی خبری تلفنی ادامه داد: «ما هر کاری که بتوانیم انجام خواهیم دهیم تا مطمئن شویم که منافع امنیت ملی ما در منطقه خاورمیانه به طور درستی محافظتشده و ایمن است، و این شامل علیه هرگونه تهدید سایبری نیز میشود.»
این مقام رسانهای کاخ سفید در ادامه با اشاره به «همکاری عمیق و رو به رشد بین روسیه و ایران» گفت که این همکاری با ارسال چند صد فروند پهپاد ایران به پوتین آغاز شد تا «او بتواند به کشتار اوکراینیها ادامه دهد.»
به گفته کربی، واشنگتن در آن زمان هشدار داد این رابطه میتواند دو سویه رو به پیشرفت باشد و روسیه در صدد یافتن راههایی برای کمک به ایران با هدف گسترش تواناییهای نظامی جمهوری اسلامی در منطقه برآید.
جان کربی ادامه داد واشنگتن در همان زمان گفت که همکاریهای ایران با روسیه در همه جهات رشد خواهد کرد که ممکن است آن چه در این گزارش آمده نمونهای از آن باشد.
در گزارش وال استریت جورنال به نقل از مقامات آمریکایی و ایرانی آمده که جمهوری اسلامی علاوه بر کمکهای سایبری خواهان دریافت دهها فروند هلیکوپتر تهاجمی و جت جنگنده روسیه و همچنین کمک مسکو به برنامه موشکی دوربرد خود است.
افراد مطلع به والاستریت جورنال گفتهاند از زمان آغاز لشکرکشی پوتین به اوکراین، مسکو قابلیتهای نظارت بر ارتباطات و همچنین دستگاههای شنود، دستگاههای عکاسی پیشرفته، و نیز دستگاههای دروغیاب را در اختیار جمهوری اسلامی قرار داده است.
به گفته آنها، رژیم پوتین احتمالا نرمافزارهای پیشرفتهتری را در اختیار جمهوری اسلامی قرار داده است که امکان هککردن تلفنها و سامانههای مخالفان و منتقدان را در اختیار رژیم حکم بر ایران فراهم میآورد. به باور آنها، از دید روسیه مزایای توسعه روابط نظامی با جمهوری اسلامی بر معایب آن میچربد.
روسیه و ایران دو سال پیش توافق همکاری در زمینه سایبری را امضا کردند، اما مسکو همواره نگران بوده است که اگر تواناییهای تهاجمی دیجیتال خود را در اختیار حکومت جمهوری اسلامی بگذارد در نهایت از «دارک وب» سر در بیاورند.