جایزه آزادی مطبوعات باشگاه روزنامه نگاران آمریکا به جیسون رضائیان اهدا شد

باشگاه ملی روزنامه نگاران آمریکا روز چهارشنبه جایزه آزادی مطبوعات امسال خود را به جیسون رضائیان، خبرنگار آمریکایی ایرانی تبار روزنامه واشنگتن پست که بیش از یک سال در زندان اوین زندانی است، اعطا کرد.

جان هیوز رییس باشگاه ملی روزنامه نگاران در این مراسم گفت که همکارانش در این باشگاه در راه آزادی جیسون و دیگر روزنامه نگاران از پا نخواهند نشست.

در این مراسم همچنین خانم ماری شریدن از دبیران روزنامه واشنگتن پست که عمده کارهای جیسون را ویراستاری کرده است گفت که جیسون قربانی دیدگاه خاص برخی از مقامات ایران به وظیفه یک روزنامه نگار است.

او گفت: «بزرگترین دشواری گزارش کردن از ایران تنفس در هوای آلوده و یا اتلاف وقت در ترافیک سنگین تهران نیست. بلکه دیدگاه برخی از مقامات ایران درباره وظیفه روزنامه نگاری است. آنچه که ما در آمریکا به عنوان وظیفه یک روزنامه می دانیم آنها یک اقدام مجرمانه تلقی می کنند. بازداشت و حبس جیسون نه تنها نمادی از نقض آزادی رسانه هاست، بلکه موجب می شود که جهان برداشت محدود و ساده انگارانه ای از ایران داشته باشد.»

علی رضائیان برادر بزرگتر جیسون که طی یکسال گذشته به عنوان سخنگوی خانواده رضائیان با رسانه های مختلف درباره بی گناهی برادرش گفتگو کرده، در مراسم دریافت لوح تقدیر باردیگر تاکید کرد که به خاطر نبود هیچ سند مجرمانه علیه جیسون، برادرش باید آزاد شود.

او گفت: «با احساس خرسندی همراه با غم در برابر شما ایستاده ام و این جایزه را از طرف برادرم دریافت می کنم. از یک طرف احساس غرور دارم که برادرم خبرنگار موفقی است، از سوی دیگر هر روز نگران وضعیت او هستم. با امید به اینکه جیسون به زودی آزادی شود و امید به اینکه روند هدف قرار دادن روزنامه نگاران برای منافع سیاسی در جهان پایان گیرد.»

هفته پیش روزنامه واشنگتن پست دادخواستی فوری را به کارگروه شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد ارائه داد. این کار گروه بر بازداشت های غیرقانونی تمرکز دارد.

علی رضائیان در گفتگو با بخش فارسی صدای آمریکا با تاکید مجدد بر این که هیچ سندی علیه برادر کوچکترش جیسون وجود ندارد، طبق قوانین کیفری خواستار آزادی جیسون با وثیقه، تا زمان اعلام حکم دادگاه شد.

علی رضائیان گفت: «ما نمی دانیم که حکم چه زمانی صادر خواهد شد. امیدواریم که در اسرع وقت پس از پایان آخرین جلسه محاکمه باشد. زیرا کاملا واضح است که جیسون بی گناه است. لیلا احسن وکیل جیسون از قاضی خواسته است بر پایه قانون جدید کیفری که بر اساس آن کسانی که به اتهامی غیر از اتهام قتل بیش از یکسال را در زندان گذارنده اند می توانند با وثیقه آزاد شوند، جیسون را آزاد کند. این قانون جدید است و می تواند شامل جیسون شود که در پرونده اش در دادگاه انقلاب رسیدگی می شود.»

علی رضائیان با تشریح دادخواست روزنامه واشنگتن پست برای بررسی پرونده برادرش در شورای حقوق بشر سازمان ملل، و همچنین با ابراز خرسندی از اینکه پرونده اتمی ایران به فرجام رسیده است، از مقامات ایران خواست که جیسون را در اسرع وقت آزاد کنند. رضائیان گفت: «با پایان مذاکرات اتمی، امیدوارم مقامات ایران به این مساله پی ببرند که زندانی بودن جیسون برای وجهه ایران مناسب نیست. جیسون بی گناه است و باید آزاد شود. این کارگروه شامل شش قاضی متخصص حقوق بشر است. و بابررسی پرونده ها به نقض حقوق بشر در آن پی می برند. اینکه چرا این دادخواست هم اکنون ارائه شده؛ باید پرسید چرا این پرونده تا این مدت طول کشیده و به نظرمان ارائه این دادخواست در این برهه زمانی مناسب است.»

مسئولان این روزنامه عمده آمریکایی، روز چهارشنبه ۳۱ تیر در سالگرد بازداشت جیسون رضائیان در ایران، ضمن اعلام خبر ارائه دادخواست به سازمان ملل متحد ابراز امیدواری کردند که نهاد بین المللی یاد شده، ایران را برای آزادی جیسون رضائیان، تحت فشار بگذارد.

یکی از وکیلان واشنگتن پست گفت پیشتر این روش را امتحان نکرده بودند چرا که پیش بینی نمی کردند بازداشت جیسون رضائیان تا به این حد طول بکشد.

علی رضائیان درباره دریافت جایزه آزادی مطبوعات از طرف برادرش گفت دریافت این جایزه به معنی این است که مقامات ایران باید به مفاد قانون اساسی کشور که در آن به آزادی رسانه های اشاره شده و مقررات بین المللی که در آن عضو هستند، پایبند باشند.

محاکمه جیسون رضائیان، روزنامه نگار ۳۹ ساله به اتهام آنچه که «جاسوسی و اقدام علیه امنیت ملی» عنوان شده، تاکنون سه بار به صورت غیرعلنی در دادگاه انقلاب تهران برگزار شده است.