خودکشی نبود، قتل بود؛ راحله ۱۵ ساله توسط پدر به قتل رسید 

قتل‌های ناموسی در ایران

روزنامه اعتماد روز یکشنبه در گزارشی نوشته است، راحله دختر ۱۵ ساله‌ای که گفته شده بود «خودکشی» کرده، توسط «والدینش» به قتل رسیده است.

روز پنجشنبه ۲۲ تیر ماه، خبری از خودکشی دختری به نام «راحله» از توابع شهرستان خوی، در شبکه‌های اجتماعی منتشر شد. گفته شده بود که راحله ۱۵ ساله، پس از مشاجره با همسرش به خانه پدرش باز می‌گردد، با حلقه آویز کردن، به زندگی خود پایان می‌دهد.

حالا پس از چند روز روزنامه اعتماد در گزارشی نوشته است که پدر راحله پس از بازجویی به قتل فرزندش به «دلایل نامشخص» اعتراف کرده است‌.

پدر راحله گفته، دختر نوجوانش را با همدستی همسرش به قتل رسانده است، اما هنوز از چرایی ماجرا چیزی نگفته‌اند.

گفته شده راحله در سن ۱۲ سالگی با اصرار والدین با مردی از توابع شهرستان ارومیه ازدواج می‌کند. او پیش از اینکه به‌قتل برسد به دلیل اختلافات خانوادگی با همسرش به خانه پدری آمده بود که توسط والدینش با تکه‌ای پارچه خفه شده و به قتل می‌رسد.

قتل دختران و همسران بدست مردان خانواده با دلایل آنچه که «ناموسی» خوانده می‌شود در ایران ریشه دارد. بسیاری از حقوقدانان «خلا قانونی» را عامل این «زن‌کشی» می‌دانند.

براساس قوانین جمهوری اسلامی، پدر قربانی، به خاطر حق خون،‌ عملا از مصونیت برخوردار است و می‌تواند درباره سرنوشت قتل فرزند خود از مجازات حداکثری فرار کند.

بنا بر قانون مجازات اسلامی در جمهوری اسلامی ایران مجازات «قتل نفس»، «قصاص» است،‌ اما مطابق ماده ۶۳۰ قانون مجازات اسلامی، «هرگاه مردی همسر خود را در حال زنا با مرد اجنبی مشاهده کند و علم به تمکین زن داشته باشد، می‌تواند در همان حال آنان را به قتل برساند و در صورتی که زن مکره باشد، فقط مرد را می‌تواند به قتل برساند.»

پگاه بنی‌هاشمی پیشتر در گفت‌وگو با صدای آمریکا بر نقش قوانین نابرابر در قتل‌های «ناموسی» و خشونت علیه زنان در ایران تأکید کرده است.

بر اساس آمارهای رسمی که توسط روزنامه شرق منتشر شده، در دو سال گذشته «۱۶۵ مورد زن‌کشی» در نقاط مختلف ایران رخ داده است؛ یعنی به طور متوسط هر چهار روز یک زن به دست مردان خانواده خود کشته شده‌اند.

بر اساس آمارهای رسمی، بیش از ۶۵ درصد از موارد «زن‌کشی» در ایران توسط شوهران انجام می‌شود و ارتکاب بیش از ۱۰ درصد از این نوع قتل‌ به دست برادرها رخ می‌دهد. نزدیک به هشت درصد از موارد «زن‌کشی» به دست پدرها اتفاق می‌افتد و پنج و نیم درصد نیز پسرها مرتکب قتل مادر خود می‌شوند.

بنابر همین گزارش، حدود ۱۱ درصد از موارد «زن‌کشی» نیز به دست سایر مردان خانواده رخ می‌دهد.

پدر دنیا رضایی تنها یک هفته پس از قتل دخترش آزاد شد، پدر رومینا اشرفی که سر دختر ۱۴ ساله‌اش را با داس برید، به ۹ سال حبس و‌ پرداخت دیه و همچنین به ۲ سال حبس از باب تشویش اذهان عمومی محکوم شد. شوهر مونا حیدری، کودک‌همسر ۱۷ ساله که سر بریده شده او را در انظار عمومی به نمایش گذاشت، به هفت و نیم سال حبس تعزیری برای جنبه عمومی پرونده و هشت ماه حبس برای «ضرب و شتم عمدی» محکوم شد.