ورود تانک‌های اسرائیلی به مرکز شهر رفح به رغم مخالفت‌های بین‌المللی

عملیات نظامی اسرائیل در رفح (سه‌شنبه ۹ خرداد ۱۴۰۳)

سه هفته پس از آغاز حمله زمینی اسرائیل به رفح در جنوب نوار غزه که به دلیل کشته شدن غیرنظامیان با اعتراضات جهانی همراه بوده است، تانک‌های اسرائیلی برای اولین بار به مرکز این شهر رسیدند.

شاهدان عینی روز سه‌شنبه ۹ خرداد گفتند که تانک‌ها و خودروهای زرهی مجهز به مسلسل در نزدیکی مسجد العوده، یکی از نمادهای مرکزی رفح، دیده شدند. ارتش اسرائیل بدون اظهارنظر در مورد پیشروی به مرکز رفح، اعلام کرد نیروهایش همچنان در منطقه رفح فعالیت دارند.

نیروهای اسرائیلی شامگاه دوشنبه و بامداد سه‌شنبه با حملات هوایی و شلیک تانک‌ها شهر رفح را هدف قرار دادند. رویترز به نقل از ساکنان این شهر گزارش داده است که به ‌رغم اعتراضات بین‌المللی به حمله مرگبار روز یکشنبه اسرائیل به یک اردوگاه آوارگان در رفح، این حملات ادامه یافت. اداره بهداشت غزه که تحت کنترل حماس است مدعی است که دست‌کم ۴۵ نفر بر اثر این حمله و آتش‌سوزی پس از آن کشته شده‌اند.

این حمله در محله تل السلطان رخ داد. هزاران نفر بیش از دو هفته پیش و در پی حمله زمینی نیروهای اسرائیلی به شرق رفح در این محله پناه گرفته بودند.

رهبران کشورهای جهان با ابراز نگرانی شدید از این آتش‌سوزی مرگبار، خواستار اجرای دستور دیوان بین‌المللی دادگستری برای توقف حملات اسرائیل شدند.

در اقدامی دیگر که ظاهراً برای کاهش خشونت‌ها انجام شد، اسپانیا، ایرلند، و نروژ قرار است روز سه‌شنبه به طور رسمی یک کشور فلسطینی را به رسمیت بشناسند.

این سه کشور اعلام کرده‌اند که امیدوارند تصمیم‌شان به تسریع تلاش‌ها برای دستیابی به آتش‌بس در جنگ اسرائیل علیه نیروهای حماس کمک کند.

در همین حال ارتش اسرائیل اعلام کرد که شبانه در طول «محور صلاح الدین» (که «محور فیلادلفیا» نیز نامیده می‌شود و غزه را از مصر جدا می‌کند) بر اساس اطلاعاتی که نشان دهنده وجود اهداف تروریستی بود، عملیات انجام داده است.

ارتش اسرائیل در بیانیه‌ای گفت که نیروهای اسرائیلی در «درگیری‌های از فاصله نزدیک» شرکت دارند و در تلاش برای پیدا کردن تونل‌ها، سلاح‌ها، و زیرساخت‌های شبه نظامیان هستند.

حمله هوایی اسرائيل به رفح ساعاتی پس از آن صورت گرفت که حماس روز یکشنبه ۶ خرداد و پس از ماه‌ها، رگباری از راکت‌ها را از غزه به سمت تل آویو شلیک کرد و باعث به صدا درآمدن آژیرهای حمله هوایی شد.

به دنبال حمله تروریستی ۱۵ مهر حماس به اسرائیل که طی آن ۱۲۰۰ کشته و بیش از ۲۴۰ تن دیگر به گروگان گرفته شوند، اسرائیل حمله همه‌جانبه به غزه با هدف نابودی این گروه اسلامگرای تحت حمایت جمهوری اسلامی ایران را آغاز کرد.

ایالات متحده آمریکا، بریتانیا، اتحادیه اروپا، ژاپن، اسرائیل، و شمار دیگری از کشورها حماس را در فهرست سازمان‌های تروریستی قرار داده‌‌اند.

منابع: رویترز و گزارش‌های پیشین صدای آمریکا