حماس و اسرائیل بر سر یک آتش‌بس «نامحدود» در غزه توافق کردند

در حمله هوائی اسرائیل، یک برج ۱۵ طیقه در شهر غزه هدف قرار گرفت

یک مقام ارشد جهاد اسلامی گفت آتش‌بس نامحدود، و موافقت اسرائیل با کاهش محاصره نوار غزه، برای ورود تدارکات رفاهی و مصالح ساختمانی، از جمله مواد توافقنامه است.وزارت خارجه آمریکا در بیانیه‌ای از توافق آتش‌بس میان اسرائیل با حماس قویاً حمایت کرده است.

اسرائیل و گروه فلسطینی حماس عصر سه‌شنبه اعلام کردند که برای برقراری یک آتش‌بس «نامحدود» در نوار غزه با هدف پایان دادن به ۷ هفته درگیری خشونت‌بار که منجر به کشته شدن بیش از ۲،۲۰۰ نفر شد، به توافق رسیده‌اند.

به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، هرچند درگیری‌های پراکنده‌ای تا آخرین دقایق ادامه یافته است، اما آتش‌بس جدید مورد توافق، از ساعت ۷ شب به وقت محلی اجرا در خواهد آمد.

جان کری، وزیر امور خارجه آمریکا با انتشار بیانیه‌ای در حمایت از آتش‌بس میان اسرائیل و حماس، همه طرفین را به رعایت کامل مفاد توافقنامه امروز فراخوانده‌ است. در بیانیه آقای کری آمده:

«بسیار امیدواریم که این آتش‌بس در عمل بادوام و پایدار بماند، نقطه پایانی باشد بر حملات راکتی و خمپاره ای، به ختم دائمی مناقشات در غزه کمک کند.»

آقای کری همچنین گفته به محض برقراری آرامش، ارسال کمک‌های انساندوستانه برای مردم غزه باید با سرعت بیشتری انجام شود، و ایالات متحده متحدان بین‌المللی‌اش برای رساندن این کمک‌ها و کمک به بازسازی مناطق آسیب‌دیده آماده‌اند.

پیشتر، مقام‌های حماس و جهاد اسلامی، گروه‌های اصلی فلسطینی درگیر در جنگ غزه، اعلام کرده بودند با اسرائیل بر سر یک آتش‌بس ناحدود به توافق رسیده‌اند و موافقت اسرائیل با کاهش محاصره نوار غزه، برای ورود تدارکات رفاهی و مصالح ساختمانی، از جمله مواد توافقنامه است.

به گفته این مقام فلسطینی مذاکره در باره مسائل پیچیده‌تر، مانند درخواست حماس برای ساختن فرودگاه و بندر در غزه، ظرف یک ماه آغاز خواهد شد.

خبرگزاری آسوشیتدپرس در ادامه گزارش خود نوشت اگر جزئیات توافق تایید شود، عملاً به این معنا خواهد بود که حماس و جهاد اسلامی شرایطی مشابه آن توافقی که در سال ۲۰۱۲ میلادی به بیش از یک هفته جنگ با اسرائیل پایان داد، را پذیرفته‌اند.

لحظاتی بعد از اعلام آتش‌بس، ساکنان شهر غزه بار دیگر به خیابان‌ها ریختند - این بار نه از بیم فروافتادن بمب بر خانه‌ها، بلکه برای جشن گرفتن آتش‌بس، که آن را برای خود یک پیروزی می‌دانند؛ گواین‌که برای جنگی که در بیش از هفت هفته، جان ۲،۱۳۹ فلسطینی و نزدیک به هفتاد اسرائیلی را گرفت، برنده ای نمی‌توان متصور بود.

اسرائیل و مصر محاصره غزه را، پس از آن که حماس آن را در سال ۲۰۰۷ میلادی (۱۳۸۶ خورشیدی) به زور تصرف کرد، به اجرا گذاشتند. بر اساس آن، عملاً ۱ میلیون و ۸۰۰ هزار جمعیت غزه نمی‌توانند تجارت کنند یا به سفر بروند. هر ماه فقط چند هزار نفر قادر هستند آنجا را ترک کنند.

گروه حماس در جریان جنگ می‌گفت، فقط در صورت لغو محاصره غزه با آتش‌بس موافقت خواهد کرد. با این حال، فشار اسرائیل افزایش یافته است. گفته می‌شود از ۱۰ هزار راکت در زرادخانه حماس، فقط یک سوم آن باقی مانده است، در حالی که اسرائیل می‌گوید اکثر شبکه تونل‌های حماس برای حملات نظامی را منهدم کرده است.

در این میان، هواپیماهای اسرائیل روز سه‌شنبه دو ساختمان بلند در شهر غزه را هدف حمله قرار دادند. هر دو ساختمان در پی دریافت هشدار‌های حمله، قبلاً تخلیه شده بودند.