مصر، اسرائیل، و اتحادیه اروپا تفاهم‌نامه سه‌جانبه «افزایش صادرات گاز به اروپا» را امضا کردند

اسرائیل و مصر روز چهارشنبه با هدف افزایش صادرات گاز طبیعی به اروپا، تفاهم‌نامه‌ای را امضا کردند که به موجب آن صادرات گاز به اروپا تسهیل می‌شود. اروپا در پی تهاجم روسیه به اوکراین تلاش می‌کند از واردات گاز روسیه بی‌نیاز شود.

بنا بر اعلام وزارت انرژی اسرائیل توافق امضا شده با اتحادیه اروپا اولین توافقی است که صادرات «قابل توجه» گاز اسرائیل به اروپا را تسهیل می‌کند. این وزارتخانه افزود که اتحادیه اروپا شرکت‌های اروپایی را به شرکت در مناقصه‌های اکتشافی اسرائیل و مصر تشویق خواهد کرد.

به گزارش رویترز، بخشی از گاز اسرائیل هم‌اکنون از طریق خط لوله به کارخانه‌های تولید گازر مایع‌ مصر فرستاده می‌شود و از آن جا به عنوان گاز طبیعی مایع د‌‌‌وباره صادر میشود.

مقامات انتظار دارند ارسال این محموله‌ها از مصر به اروپا بر اساس توافق انجام شده افزایش پیدا کند هرچند اذعان کرده‌اند که گسترش «قابل توجه» صادرات گاز به‌شیوه‌ای پایدار چند سال طول خواهد کشید.

مصر که یکی از تولید‌کننده‌های گاز است به دلیل افزایش تقاضای داخلی، صادرات خود را محدود کرده است.

کارین حرار، وزیر انرژی اسرائیل پس از امضای تفاهم‌نامه در قاهره گفت: «امروز مصر و اسرائیل متعهد می‌شوند که گاز طبیعی خود را با اروپا به اشتراک بگذارند و به بحران انرژی کمک کنند.»

مصر سال گذشته، ۸.۹ میلیارد مترمکعب گاز طبیعی مایع صادر کرده است که بیشترین میزان صادرات آن به آسیا صورت می‌گیرد.

اسرائیل به دنبال دوبرابر کردن تولید گاز خود به حدود ۴۰ میلیارد متر مکعب در سال است.

اتحادیه اروپا، سال گذشته ۱۵۵ میلیارد متر مکعب گاز از روسیه وارد کرد که حدود ۴۰ درصد از کل مصرف این اتحادیه را تشکیل می‌داد.

این تفاهم‌نامه همزمان با برگزاری مجمع گاز مدیترانه شرقی در مصر و مقارن با سفر اورزولا فون‌درلاین، رئیس کمیسیون اروپا به قاهره، امضاء شد.

این گروه از سال ۲۰۲۰ با هدف تقویت تجارت گاز بین کشورهای منطقه از جمله اسرائیل، یونان، قبرس و اردن تشکیل شده‌است.

خانم فون‌درلاین پس از دیدار با عبدالفتاح السیسی، رئیس جمهوری مصر، گفت که «این گام بزرگی رو به جلو در راستای تأمین انرژی اروپا است.»

رئیس کمیسیون اروپا افزود: «من این [تفاهم‌نامه] را نخستین گام برای توافقی در سطح مدیترانه می‌دانم. منابع انرژی به طور سنتی عمدتاً در بخش شمالی بوده است و اکنون (جریان آن) به سمت جنوب و شرق در حال تغییر است.»

مصر به تازگی مجموعه‌ای از توافق‌ها را برای پروژه‌های تولید «هیدروژن سبز» و آمونیاک در سواحل دریای سرخ امضا کرده است.