منابع فلسطینی روز دوشنبه اعلام کردند که نیروهای اسرائیلی شبانگاه به رامالله، پایتخت اداری تشکیلات خودگردان فلسطینی در کرانه باختری، یورش بردند.
در جریان این یورش، که به گفته منابع فلسطینی بزرگترین حمله اسرائیل به رامالله طی سالهای اخیر بود، یک نوجوان ۱۶ ساله کشته شد. وزارت بهداشت تشکیلات خودگردان فلسطینی هویت این نوجوان را مصطفی ابوشلبک اعلام کرده و گفته که او در یک اردوگاه آوارگان کشته شده است.
این در حالی است که ارتش اسرائیل اعلام کرد در جریان این «اقدام» میان فلسطینیهایی که سنگ و کوکتل مولوتوف پرتاب میکردند و سربازان درگیری به وجود آمد و نیروهای اسرائیلی با شلیک گلوله واکنش نشان دادند.
رویترز به نقل از شاهدان در رامالله گزارش کرد که دهها خودروی نظامی وارد این شهر شدهاند. رامالله مقر تشکیلات خودگردان فلسطینی به رهبری محمود عباس است که بر بخشهایی از کرانه باختری خودگردانی محدودی را اعمال میکند.
وزارت امور خارجه تشکیلات خودگردان فلسطینی با متهم کردن نیروهای اسرائیلی به ایجاد محدودیتهای بسیار شدید بر زندگی فلسطینیان ساکن کرانه باختری از طریق انجام اقداماتی مانند یورش، بازداشت، و محدودیتهای جابهجایی، نسبت به «خطرات جدی» فرورفتن کرانه باختری در «خشونت و هرج و مرج» هشدار داد.
به موازات جنگ غزه، خشونتها در سراسر کرانه باختری افزایش یافته و دستکم ۴۰۰ فلسطینی در درگیری با سربازان و شهرکنشینان اسرائیلی کشته شدهاند.
رویترز به نقل از شاهدان محلی گزارش داده که نیروهای اسرائیلی همچنین یک جاده اصلی اردوگاه آوارگان نورشمس در منطقه طولکرم در کرانه باختری را تخریب کردهاند.
رویترز به نقل از یکی از آوارگان اردوگاه نورشمس نیز گزارش داده که شدت تخریب حملات اسرائیل به کرانه باختری هر بار بیش از دفعه قبل است. او افزود نیروهای اسرائیلی جادههای اردوگاه را با بولدوزر تخریب کردهاند.
خبرگزاری فلسطینی «وفا» همچنین گزارش داد که نیروهای اسرائیلی به شهر نابلس در کرانه باختری یورش بردند و خانه مردی را که قبلا از سوی اسرائیل متهم به حمله مرگبار به یک زن اسرائیلی-بریتانیایی و دو دخترش شده بود، تخریب کردند.
ضارب فلسطینی که نامش معاذ المصری بود، ماه گذشته توسط نیروهای اسرائیلی در نابلس کشته شد.
یک خبرگزاری فلسطینی دیگر گزارش داد در حملات دیشب اسرائیل به کرانه باختری، دستکم ۵۵ فلسطینی در کرانه باختری بازداشت شدند.
پس از حمله تروریستی ۱۵ مهر حماس به اسرائیل که منجر به کشتهشدن ۱۲۰۰ تن و گروگان گرفته شدن بیش از ۲۵۰ تن دیگر شد، اسرائیل تهاجم به غزه را با هدف نابودی این گروه شبه نظامی تحت حمایت جمهوری اسلامی آغاز کرد. ارتش اسرائیل همچنین عملیاتهایی را در رام الله انجام داده و بارها با حزب الله لبنان درگیر شده است.
اسرائیل بارها تاکید کرده است که حماس از غیر نظامیان فلسطینی به عنوان سپر انسانی استفاده میکند.
ایالات متحده، بریتانیا، اتحادیه اروپا، ژاپن، اسرائیل، و شمار دیگری از کشورها در جهان، حماس را در فهرست سازمانهای تروریستی قرار دادهاند.