مجلس عراق تاریخ تشکیل جلسه بعد را به جلو انداخت

People gather at the Place de la Republique in Paris, France to observe a moment of silence in honor of victims of Friday's terror attacks, Nov. 16, 2015. (Photo. D. Schearf / VOA)

در پی انتقاد از تصمیم مجلس عراق برای یک دوره تعطیلی ۵ هفته‌ای و در حالی که رهبران سیاسی آن کشور برای تشکیل یک دولت جدید تحت فشارهای افزاینده‌ای هستند، مجلس عراق روز سه‌شنبه رسماً تاریخ تشکیل جلسه بعدی خود را به اوائل هفته آینده تغییر داد.

به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، مهدی الحفیظ، نایب رئیس مجلس در بیانیه‌ای گفت پس از بررسی «مصالح ملی»، جلسه بعدی مجلس به جای سه‌شنبه ۲۱ مرداد (۱۲ اوت)، یکشنبه ۲۲ تیر (۱۳ ژوئیه) برگزار خواهد شد.

او همچنین هشدار داد هر تاخیری در تشکیل دولت جدید «امنیت و دموکراسی عراق را به خطر خواهد انداخت و رنج و ناراحتی مردم را افزایش خواهد داد.» الحفیظ در ادامه از تمام طرف‌های سیاسی درگیر خواست «مسئولیت‌های خود را به عهده بگیرند و برای مبارزه با تروریسم و بازگرداندن کشور به مسیر دموکراسی، اختلافات خود را کنار بگذارند.»

در گزارش آسوشیتدپرس گفته می‌شود با وجود تصمیم رهبران سیاسی به تشکیل جلسه پارلمان در روز یکشنبه آینده به جای ماه آینده، احتمال نمی‌رود آنها قادر باشند اختلافات موجود برای انتخاب افرادی برای پست‌های رهبری – بویژه مقام نخست وزیری – را به موقع برطرف کنند.

نوری المالکی، نخست وزیر منونی عراق، در مقابل تحرکاتی که برای تعویض او در جریان است، به شدت مقاومت می‌کند. در انتخابات ماه آوریل، ائتلاف حامی مالکی بیشترین تعداد کرسی‌های پارلمان را کسب کرد، اما تا اکثریت لازم برای تشکیل دولت فاصله زیادی دارد.

ائتلاف حامی مالکی موسوم به «دولت قانون»، ۹۲ کرسی از ۳۲۸ کرسی پارلمان را به خود اختصاص داده است که به حد نصاب لازم برای تشکیل جدید نمی‌رسد، و این بدان معناست که متحدانی تازه برای تشکیل یک دولت ائتلافی نیاز خواهد داشت.

نمایندگان مجلس برای تشکیل سریع دولت جدید تحت فشار هستند تا با متحد کردن کشور، بتوانند تحرکات شورشیان افراطی سنی را مهار کرده و آنها را از بخش‌هایی که به تصرف خود در آورده‌اند، به عقب برانند.

مجلس جدید عراق، نخستین جلسه خود پس از انتخابات ماه آوریل را هفته گذشته برگزار کردند، اما موفق به انتخاب رئیس مجلس و همینطور نخست وزیر جدید نشد.

مخالفان نخست وزیر شیعه عراق، او را به تلاش برای به انحصار گرفتن قدرت در طول ۸ سال دوران نخست وزیری متهم می‌کنند و می‌گوند این اقدام وی و عدم مصالحه با طرف‌های سنی، به بروز بحران بوجود آمده در عراق کمک کرده است.

با این حال مالکی که برای دوره سوم نخست وزیری اعلام آمادگی کرده، گفته است قصد ندارد انصراف دهد.