رهبر اقلیت در سنای آمریکا از دولت پرزیدنت ترامپ خواست، از استقلال کردستان حمایت کند

چاک شومر، رهبر اقلیت دمکرات در سنای آمریکا

چاک شومر، رهبر اقلیت دمکرات در سنای آمریکا، در واکنش به نتیجه همه پرسی استقلال کردستان عراق، که از حمایت حدود نود و سه درصد از رای دهندگان برخوردار شد، به گزارش الگماینر، چاپ نیویورک، طی بیانیه ای از دولت ترامپ خواستار به رسمیت شناختن کشور مستقل کردستان شده است.

این روزنامه به نقل از سناتور شومر می نویسد؛ "رای تاریخی دوشنبه را باید به رسمیت شناخت و از سوی جهان محترم شمرده شود. کردهای شمال عراق از حمایت کامل من برخوردارند. آقای شومر افزود، "به باور من، کردها باید هر چه زودتر دولت مستقل داشته باشند و موضع دولت آمریکا باید پشتیبانی از روندی باشد که به خواست کردها برای کشوری مستقل پاسخ بدهد."

سناتور شومر گفت؛ "کردها یکی از بزرگترین گروه های قومی در خاورمیانه هستند که کشور خود را ندارند و مدت هاست که برای آن جنگیده اند. به رغم این تلاش، توافق هائی ناعادلانه نصیب آن ها شده است و به آن ها گفته شده است که برای فردا صبر کنند. جهان به رهبری آمریکا باید به دلیل دیر شدن در پاسخگویی به این خواست، بلافاصله از روند سیاسی برای تحقق خواست کردها حمایت کند."

پیشتر در روز دوشنبه، ترنت فرنکس، نماینده جمهوریخواه در مجلس نمایندگان نیز بیانیه ای در حمایت از رفراندوم استقلال کردستان، منتشر کرده بود.

او در این بیانیه گفت؛ "احساس می کنم، آمریکا وظیفه دارد اگر استقلال کردها به نفع منافع ملی ما است از این خواست پشتیبانی کند. آخر الامر، وقتی، آمریکا استقلال خود را به عنوان کشوری مستقل کسب کرد، از همبستگی رهبران جهان برخوردار شد."

آقای فرنکس افزود؛ "دولت ترامپ فرصت دارد، زمانی که مردمی اصیل به حمایت نیاز دارند، در کنار آن ها بایستد. کردستان آزاد و مستقل می تواند، بیانگر امید به صلح در خاورمیانه باشد."

دولت ترامپ، روز پس از برگزاری رفراندوم، بر مخالفت خود با استقلال کردستان تاکید گذاشت.

هدر ناوئرت، سخنگوی وزارت خارجه ، روز سه شنبه، به خبرنگاران در واشنگتن گفت: "ما از این رفراندوم حمایت نکردیم."

وی گفت؛ " در گفتگوهای جاری با آقای بارزانی و آقای عبادی، که اطلاع دارم، وزیر خارجه، با هر دوی آن ها تلفنی صحبت کرده بود، ما نگرانی عمیق و یاس خودمان را برای تصمیم به برگزاری رفراندوم اعلام کردیم."

خانم ناوئرت همچنین تاکید کرد، "ما به رفراندوم به عنوان تصمیمی یک جانبه نگاه می کنیم و این موضع متحدان ما در ائتلاف نیز بود. فکر می کنم، حتی یک کشور هم در ائتلاف علیه داعش از رفراندوم حمایت نکرده باشد."