درگیری نیروهای ارتش عراق و شبه نظامیان شیعه آن کشور برای عقب راندن پیکارجویان گروه موسوم به دولت اسلامی یا داعش از شهر استراتژیک تکریت که از روز دوشنبه آغاز شده است، همچنان ادامه دارد.
خالد العبیدی وزیر دفاع عراق روز پنجشنبه، از خط مقدم این عملیات در حومه تکریت بازدید، و با فرماندهان عراقی و همچنین قاسم سلیمانی فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران ایران دیدار و گفتگو کرد.
به گفته آقای عبیدی، انتظار میرود نیروهای دولتی «در سه تا چهار روز آینده» مرکز شهر تکریت را از کنترل پیکارجویان افراطی گروه داعش خارج کنند.
شبکه العراقیه روز گذشته گزارش داد عملیات وسیع ارتش عراق پس از پاکسازی اخیر منطقه العلم از وجود نیروهای داعش، از سه جبهه شمال، جنوب و غرب در تکریت ادامه دارد.
مقامهای محلی و شاهدان عینی نیز از ورود سربازان عراقی و شبه نظامیان شیعه به تکریت از منطقه قادسیه در شمال خبر دادند؛ اما بر اساس گزارشها، مینگذاری گسترده داعش در سطح شهر و راههای ورودی به تکریت، از سرعت پیشروی نیروهای عراقی کاسته است.
در تحول دیگری، خالد العبیدی نخست وزیر عراق که روز پنجشنبه از خطوط مقدم جبهه تکریت بازدید میکرد، در مصاحبه با خبرگزاری آسوشیدترس گفت، «این عملیات کریدوری را برای نیروهای دولتی عراق باز میکند که برای آزادسازی شهر موصل جنبه حیاتی دارد.»
اوائل تابستان، پیکارجویان دولت اسلامی با تهاجمی برق آسا، شهر موصل، دومین شهر بزرگ عراق را تصرف کردند، و عقب نشینی عجولانه نیروهای دولتی، و به جای گذاشتن بخش بزرگی از وسایل و تجهیزات حنگی، به برکناری تعدادی از فرماندهان عراقی منجر شد.
در همین حال، روز پنجشنبه گزارشهایی از تهاجم پیکارجویان داعش به شهر رمادی، واقع در ۱۱۰ کیلومتری غرب بغداد، منتشر شد که توسط نیرویهای دولتی عراق دفع شد.
پیکارجویان داعش روز گذشته، دست کم ۱۳ بمب را بطور همزمان در رمادی منفجر کردند، اما همکاری نیروهای امنیتی دولت عراق و جوانانی از قبائل سنی مذهب محلی، که از ۱۰ سال پیش به «پسران عراق» معروف شدهاند، مانع از سقوط آن شهر شد.
یکی از ماموران پلیس عراق به نام عمر خامید میگوید «داعش سعی کرد از چهار جهت به رمادی وارد شود، اما پلیس با همکاری پسران قبائل مانع از آن شد. خودرویهای حاوی مواد منفجره متعلق به داعش را منهدم کردیم.»
گروه افراطی موسوم به دولت اسلامی با انتشار بیانیهای در اینترنت، اعلام کرد که در حمله به رمادی از داوطلبانی از کشورهای استرالیا، بلژیک، سوریه و ازبکستان استفاده کرده است.