سفر مقتدی صدر به ایران تکذیب شد؛ ادامه بحران سیاسی در عراق

درحالی که پیشتر گفته شد مقتدی صدر به تهران می رود، خبرگزاری ایرنا سفر او را به نقل از مقامات تهران تکذیب کرد.

در حالی که همزمان با ادامه بحران عراق، گفته شد مقتدی صدر روحانی متنفذ شیعه به تهران سفر می کند، خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران دوشنبه شب به نقل از مقام های ایران این سفر را تکذیب کرد.

ایرنا نوشت، "در پی خبر سازی برخی رسانه های عربی مبنی بر سفر مقتدی صدر به ایران" یک منبع آگاه به این خبرگزاری گفته است "مقتدی صدر نه برنامه ای برای سفر به ایران داشته، و نه به ایران سفر کرده است."

در پی وقایع اخیر در بغداد و تحولات مربوط به دولت، مجلس و گروه های سیاسی عراق، برخی رسانه های عربی اخباری در خصوص سفر مقتدی صدر به تهران منتشر کردند.

هنوز مشخص نیست که آیا آقای صدر برنامه ای برای سفر داشته یا این سفر ناگهانی قرار بود انجام شود.

موضوع سفر احتمالی آقای صدر به تهران در حالی است که حامیان این رهبر ۴۳ ساله مطرح می شود که معترضان حامی مقتدی صدر در روزهای اخیر که در "منطقه سبز" بغداد تحصن کردند، علیه دخالت های ایران و فرمانده سپاه قدس ، قاسم سلیمانی در عراق شعار می دادند.

صالح عمر عیسی استاد دانشگاه صلاح الدین عراق می گوید، از دیدگاه ایران، مقتدی صدر سیاست های ایران را در عراق را اجرا نمی کند و می خواهد با دعوت صدر به تهران برای اتحاد نخبگان شیعه در عراق تلاش کند، اما بحران سیاسی کنونی در عراق که نشان از جنگ بین نخبگان شیعه دارد، بزرگتر از آن است که ایران قادر به مهار آن باشد.

وی گفت، "در این جنگی که در بین نخبگان سیاسی شیعه شکل گرفته، به نظر من ایران نمی تواند که همه نخبگان سیاسی شیعه را راضی نگه دارد و بخصوص در حال حاضر ایران تصور می کند آقای نوری مالکی و آقای صدر به نوعی سیاست های ایران را در عراق انجام نمی دهند و غیر سیاست های ایران کارهایی را انجام می دهند و ایران از صدر دعوت می کند که یک گفتگویی باز شود که در جنگی که بین نخبگان شیعه شکل گرفته، تفاهمی را شکل دهد."

هواداران صدر یکشنبه شب در نهایت از منطقه سبز خارج شدند، اما تهدید کردند در صورتی که به خواست هایشان پاسخ داده نشود، تا آخر هفته جاری بار دیگر وارد منطقه سبز خواهند شدند.

به گزارش رویترز، یکی از این معترضان گفت، "مردم با تمام قدرتی دارند، به احترام زائران امام موسی کاظم از منطقه سبز خارج می شوند و اگر به خواست هایشان پاسخ داده نشود، از تمامی راه های مشروع که با تصرف مراکز هر سه قوه، نافرمانی مدنی و اعتصاب آغاز می شود، استفاده خواهند کرد."

خروج موقتی، اما مسالمت آمیز معترضان، در پی جلسه ای صورت گرفت که حیدر العبادی نخست وزیر با رئیس مجلس و رهبران احزاب سیاسی برگزار کرد. عبادی ورود معترضان به منطقه سبز را آسیبی جدی به وجهه دولت و نقض قانون اساسی خواند و گفت عاملان آن باید شناسایی و بازداشت شوند.

سلیم الجبوری رئیس مجلس عراق نیز روز یکشنبه از احزاب سیاسی آن کشور خواست راهی برای اصلاحات سیاسی پیدا کنند.

وی گفت، "باید در نظر داشت که ممکن است رهبران احزاب سیاسی به صورتی جدی، بازسازی دولت و نهادهای دولتی و یا حتی بازنگری بر تمامی روند های سیاسی را مد نظر قرار دهند و من مشوق آن هستم."

روز شنبه هزاران نفر از معترضان عراقی که بسیاری از آنها از هواداران متقدی صدر هستند، وارد "منطقه سبز" بغداد و گروهی از آنها نیز وارد محوطه مجلس آن کشور شده بودند.

رای گیری بر سر کابینه جدید متشکل از تکنوکرات ها در مجلس، استعفای رئیس جمهوری، نخست وزیر و رئیس مجلس و برگزار انتخابات جدید، خواست های اعلام شده معترضان بود.

به گزارش خبرگزاری ها، معترضان همچنین روز شنبه علیه دخالت ایران در عراق و نیز علیه قاسم سلیمانی فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران ایران شعار می دادند.

بحران سیاسی در عراق از چند ماه قبل آغاز شد که حیدر العبادی نخست وزیر، تصمیم گرفت در مبارزه علیه فساد، وزیرانی که وابستگی های حزبی دارند را با تکنوکرات ها جایگزین کند.

مجلس عراق که با چند دستگی روبرو است، نتوانست زیر فشارها و اعتراض ها، پیشنهاد عبادی را تصویب کند. آقای عبادی هشدار داده است که ادامه بحران به جنگ علیه داعش آسیب می رساند.