عراق و شرکت نفتی عمده فرانسوی، موسوم به «توتال انرژی»، روز دوشنبه ۱۹ تیرماه یک قرارداد انرژی ۲۷ میلیارد دلاری را امضا کردند که هدف از آن افزایش میزان تولید نفت و تقویت قابلیت عراق برای تولید انرژی از طریق ۴ طرح نفت و گاز و مواد تجدیدپذیر است.
این قرارداد که ابتدا در سال ۲۰۲۱ میلادی به امضا رسیده بود به دلیل اختلاف نظر میان سیاستمداران عراقی بر سر شرایط آن به تعویق افتاده بود ولی عراق سرانجام در ماه آوریل گذشته موافقت کرد سهم کوچکتری، معادل ۳۰ درصد، را در پروژه در اختیار بگیرد.
شرکت فرانسوی «توتال انرژی» ۴۵ درصد از سهم پروژه را عهده دار می شود و شرکت موسوم به «قطر انرژی» نیز صاحب ۲۵ درصد باقیمانده می شود.
قرارداد جدید طی مراسمی در شهر بغداد بین پاتریک پویان، رئیس شرکت «توتال انرژی»، و حیان عبدالغنی، وزیر نفت عراق، به امضا رسید. به گفته آقای پویان، این پروژه، تحت عنوان «طرح ادغام رشد گاز»، شاهد یک سرمایه گذاری ۱۰ میلیارد دلاری طی ۴ سال آینده خواهد بود.
شرکت «توتال انرژی» گفته است یک نیروگاه خورشیدی با ظرفیت یک گیگاوات را برای ارائه برق به منطقه بصره خواهد ساخت.
پروژه «طرح ادغام رشد گاز» همچنین شامل ساخت یک تصفیه خانه است که به عراق گرفتار خشکسالی امکان می دهد از آب دریا در روند تولید نفت استفاده کند.
عراق امیدوار است این پروژه سرمایه گذاریهای خارجی جدیدی را به حوزه انرژی آن کشور جلب کند. این در حالی است که شرکتهایی غول آسا، همانند اکسون موبیل، شل و بریتیش پترولیوم، در سالهای اخیر از دامنه عملیات خود در خاک عراق کاسته اند.