فرزين: قیمت حامل های انرژی در سال آینده افزایش می يابد

http://www.youtube.com/embed/h8yIztrKwgw

پس از گذشت ۴۷ روز از اجرای طرح هدفمند کردن یارانه ها در ایران، محمد رضا فرزین، سخنگوی طرح تحول اقتصادی دولت، و معاون وزیر اقتصاد و دارایی، در تازه ترین گفت و گوی مفصل خود با خبرگزاری فارس از در آمد ۱۴ هزار میلیارد تومانی دولت در سه ماهه اول اجرای قانون هدفمندی یارانه ها خبر داد.

وی با اشاره به این موضوع که دولت فعلا در بودجه ۹۰ قیمت حامل های انرژی را بر مبنای قیمت های امسال بسته است، تاکید کرد اگر برای سال ۹۰ در آمدهای پیش بینی شده دولت عملی نشود امکان رساندن قیمت برخی حامل های انرژی نظیر گازوئیل به قیمت فوب خلیج فارس وجود دارد. به عبارتی هر لیتر گازوئیل از ۱۵۰ تا ۳۵۰ تومان فعلی به ۷۰۰ تومان افزایش خواهد یافت.

سخنگوی طرح تحول اقتصادی دولت در حالی از احتمال افزایش قیمت حامل های انرژی در سال آینده خبر می دهد، که محمود احمدی نژاد، رئيس جمهوری اسلامی ايران، هفته گذشته در جلسه رای اعتماد به علی اکبر صالحی وعده کاهش قیمت ها از فروردین ۹۰ را داد.

در همین حال شمش الدین حسینی، وزیر امور اقتصادی و دارایی و سخنگوی اقتصادی دولت، در حاشیه همایش روز جهانی گمرک، در خصوص واریز مرحله دوم یارانه های نقدی اظهار داشت، «آن چه در مرحله اول پرداخت یارانه های نقدی انجام شده است در مرحله دوم نیز تکرار خواهد شد.»

سر مقاله روزنامه دنیای اقتصاد روز شنبه ۱۶ بهمن ماه که به موضوع «تورم بعد از هدفمندی یارانه ها» اختصاص یافته بود، با اشاره به سخنان اخیر محمود بهمنی، رئیس بانک مرکزی مبنی بر رشد ۲۵ و نیم درصدی حجم نقدینگی کشور در دی ماه امسال، نوشت، «به هر حال تورم، هميشه و در همه جا يك پديده پولی است و علت آن، پيشی گرفتن رشد مقداری پول از رشد اقتصادی می‌باشد. يعنی نطفه تورم هميشه در بانك مركزی منعقد شده و رشد می‌كند. به عبارت ديگر، در صورت ثبات عرضه پول، تغييرات نرخ تورم نيز تقريبا ثابت و در حد به علاوه و منهای يك درصد خواهد بود. آيا دولت تدابير لازم را برای جلوگيری از افزايش رشد نقدينگی در دستور كار دارد؟»

مجتبی اعلایی، استاندار ایلام، که مدتی سمت رئیس تشریفات ریاست جمهوری را نیز در دولت نهم برعهده داشت، در تازه ترین نشست مطبوعاتی خود، اعلام کرد، «اجرای هدفمندی یارانه ها فشار مالی مضاعفی را بر دولت وارد کرده است.»