http://www.youtube.com/embed/ElN0JjGpw54
بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران، تازه ترین قیمت های خرده فروشی برخی از مواد خوراکی در هفته منتهی به ۲۷ اسفند ماه ۱۳۸۹ را اعلام کرد.
بر اساس گزارش بانک مرکزی، در آخرین هفته منتهی به سال ۹۰، قیمت گوشت مرغ پنج و ۹ دهم درصد افزایش، و بهای تخم مرغ هم سه و دو دهم درصد با افزایش قیمت مواجه شد.
قیمت سایر اقلام خوراکی نیز، یا ثابت و یا در نوسان گزارش شده است.
مهدی غضنفری، وزیر بازرگانی در هفته پایانی سال گذشته در گفت و گو با خبر آن لاین (۲۲ اسفند ماه ۸۹) از تنظیم بازار شب عید و مهار قیمت تخم مرغ خبر داده بود.
در همان زمان محمد رضا فرزین، سخنگوی کار گروه طرح تحول اقتصادی نیز وعده داد، در سال جاری افزایش قیمت مشاهده نخواهد شد و هر گونه پیش بینی تورم شدید برای سال آینده را غیر علمی خواند.
هر چند احمد توکلی، رئیس مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی، در ویژه نامه نوروزی روزنامه همشهری، بر این نکته تاکید کرد که در اجرای قانون هدفمند کردن یارانه ها، دولت به شکل امنیتی به تولید کنندگان فشار وارد کرد تا تولید کنندگان قیمت ها را بالا نبرند.
رئیس مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی، با اشاره به سخنان دولت در زمینه زندانی کردن تولید کنندگانی که قیمت ها را بالا ببرند افزود، «من فکر نمی کنم در تاریخ ایران چنین حرفی بی سابقه است. وبعد از انقلاب حتما سابقه نداشته و قبل از آن هم تا جایی که اطاع دارم، به عوامل اقتصادی از این حرف ها نمی زدندکه با تهدید زندان آنان را به همکاری وادارشان کنند.»
خبرگزاری کار ایران (ایلنا) در گزارشی که صبح روز دوشنبه ۸ فروردین ماه منتشر ساخت، تعداد بازرسی ها از واحدهای توليدی، توزيعی و خدماتی در سراسر كشور را، بيش از ۹۷۱۲۲۶ مورد گزارش کرد.
پیش تر مهدی تقوی، استاد نامی اقتصاد دانشگاه علامه طباطبایی، در پیش بینی خود از وضعیت اقتصادی سال جاری گفته بود، «باید بدانید که در تورم همیشه ثروتمندان، ثروتمندتر میشوند. در بازار مسکن هم باید بگویم که به علت گران شدن سیمان، آجر، فولاد و سایر مواد مورد نیاز برای ساخت مسکن، بهای مسکن رشد خواهد کرد. در واقع بهای مسکن به شکل سرسامآور بالا خواهد رفت. در کل میخواهم بگویم که فروشندگان کالا و خدمات مثل رانندگان تاکسی، پزشکان و. . . در سال آینده برد خواهند کرد و افراد حقوق بگیری مانند من، در زیر فشار تورم و بیکاری خواهند ماند.»
عزت الله یوسفیان ملا، عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی و ستاد مبازره با مفاسد اقتصادی، واردات بی رویه، افزایش سموم شیمیایی و کم آبی را به عنوان مهم ترین دلایل گران شدن قیمت مرکبات یاد کرد و اظهار داشت، کمبود گازوییل تحویلی به کشاورزان، با نرخ سهمیه ای در کاهش تولید و افزایش قیمت محصولات کشاورزی بی تاثیر نبوده است.