هکرهای جمهوری اسلامی، به دنبال اسرار شرکت‌های دفاعی، ماهواره‌ای و دارویی آمریکا

شرکت مایکروسافت روز پنجشنبه ۲۳ شهریور اعلام کرد، هکرهای وابسته به جمهوری اسلامی در ماههای گذشته چندین بار شرکت‌های ماهواره‌ای، دفاعی و دارویی را در ایالات متحده و سراسر جهان هدف قرار داده‌اند تا به اطلاعات آنها دست پیدا کنند.

به گزارش سی‌ان‌ان، به نقل از مایکروسافت، هکرها از بهمن ماه ۱۴۰۱، تاکنون توانسته‌اند به چند‌ده سازمان از هزاران سازمانی که آنها را هدف قرار داده‌اند، نفوذ کرده و برخی اطلاعات این شرکتها را سرقت کنند.

شرود دی گریپو، مدیر «استراتژی اطلاعات تهدید مایکروسافت» می‌گوید: «اگرچه نمی‌شود به طور دقیق فهمید که چرا هکرها به سراغ شرکت‌های ماهواره‌ای، دفاعی و داروسازی رفته‌اند، اما می‌توانیم حدس بزنیم که تحریم‌ها، انگیزه بزرگی برای ایران و جستجوی اسرار تجاری شرکت‌های خارجی بوده است.»

به گفته مایکروسافت، هکرها با حدس زدن گذرواژه‌های رایج، تا زمانی که یکی از آنها کار کند، به حساب‌های ایمیل نفوذ کرده‌اند و در برخی موارد، مزاحمان موفق شدند داده‌ها را از «شبکه قربانی» سرقت کنند.

سی ان ان همچنین اعلام کرد که از نمایندگی دائم ایران در سازمان ملل درخواست اظهار نظر کرده است هرچند می‌داند که دولت ایران معمولاً اتهامات مربوط به هک را رد می کند.

مایکروسافت نیز از معرفی شرکتهایی که مورد تهاجم هکرهای سارق جمهوری اسلامی قرار گرفته‌اند خودداری کرده است.

به گفته سی‌ان‌ان، مقامات ایالات متحده اغلب چین و روسیه را به عنوان کشورهای درجه یک تهدید هکری علیه منافع آمریکا معرفی می کنند، اما هکرهای مستقر در ایران را نیز به دلیل غیرقابل پیش‌بینی بودن و مخرب بودن همواره در مراتب تهدید بالا قرار می‌دهد.

دوشنبه بیستم شهریور هم یک شرکت امنیت سایبری اعلام کرد هکرهای ایرانی موفق به نفوذ به شبکه حدود ۳۲ شرکت اسرائیلی شدند.

به گزارش بخش آنلاین روزنامه اسرائیلی «یدیعوت اخرونوت» (وای‌نت)، شرکت «ای‌اس‌ایی‌تی» خبر این رخنه سایبری را اعلام کرده است.

طبق این گزارش، هکرها همچنین به یک شرکت در برزیل و یک شرکت دیگر در امارات متحده عربی نفوذ کردند.

نام این شرکت‌ها منتشر نشده است، اما طبق این گزارش آنها در بخش‌های مختلف از جمله بیمه، پزشکی، صنعت، ارتباطات، فناوری اطلاعات، فناوری‌های پیشرفته، خرده‌فروشی، خودرو، حقوق، خدمات مالی، معماری، و عمران فعال هستند.