انستیتو علوم و امنیت بینالمللی با تجزیه و تحلیل اطلاعات گردآوری شده، از جمله تصاویر و ویدیوهایی از پهپادهای ساقط شده در اوکراین، نتیجه گرفته است که ایران صدها پهپاد شاهد ۱۳۶ و شاهد ۱۳۱ و مهاجر ۶ تحویل روسیه داده است.
این انستیتو تاکید میکند برخی از قطعات این پهپادها ساخت کشورهای غربی است و روشن نیست که ایران چگونه به آنها دست یافته است.
انستیتو علوم و امنیت بینالمللی در گزارش خود میگوید به نظر می رسد شرکتهای چینی نقش عمدهای ایفا کردهاند و این قطعات را به ایران داده اند.
تحویل این پهپادها به روسیه ناقض مفاد قطعنامه شماره ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد است، به خصوص اینکه روسیه از این تجهیزات برای کشتن غیرنظامیان و تخریب زیرساختهای غیرنظامی استفاده می کند.
انستیتو علوم و امنیت بینالمللی میگوید چون این قطعنامه در ارتباط با برجام تصویب شده است، بنابراین در مدتی که جمهوری اسلامی برخلاف مفاد قطعنامه در کشتار و ویرانی اوکراین با روسیه مشارکت کند، احیاء توافق برجام به ملت اوکراین و جامعه بین الملل ضربه خواهد زد و در عین حال به اعتبار برجام احیا شده آسیب خواهد رساند.
این انستیتو تاکید کرده احیای برجام باید مشروط به متوقف کردن تحویل پهپاد از سوی ایران و منع کاربرد آنها در اوکراین باشد، و جامعه بین الملل باید تدابیر قانونی اتخاذ کند تا از صدور سلاح یا پهپاد یا موشک به وسیله ایران جلوگیری شود.
جمهوری اسلامی ایران کماکان تحویل پهپاد یا سلاح به روسیه را انکار میکند.
تصاویر پهپادها نشان می دهد که شاهد ۱۳۶ و شاهد ۱۳۱ از نظر شکل مشابه اند اما بال شاهد ۱۳۱ کوچکتر است. این دو گونه پهپاد از نوع انتحاری هستند، ولی مهاجر ۶ تهاجمی است. همه این پهپادهای بدون سر نشین در ایران ساخته می شوند، و با موتور بنزین سوز کار می کنند.
بُرد شاهد ۱۳۱ کمتر از هزار کیلومتر و برد شاهد ۱۳۶ چند هزار کیلومتر است، یعنی قادر است خود را به هر هدفی در اوکراین برساند. گفته می شود که
هزینه ساخت هر فروند پهپاد بین ۲۰ تا ۳۰ هزار دلار است.
پهپاد مهاجر ۶ که در سال ۲۰۱۷ ساخته شد عملیات جاسوس ، نقشه برداری تعیین هدف و شناسایی را انجام می دهد، و حداکثر بُرد آن ۳۰۰ کیلومتر است . این پهپاد به ۴ موشک نقطه زن مجهز و ساخت ایران است. روسیه از این پهپاد در جنوب اوکراین استفاده کرده است. این پهپاد تهاجمی است و قادر به تهیه ویدیو از واحدهای توپخانه است.
گزارشهای رسانه ها حاکی است که جمهوری اسلامی ایران قصد دارد به روسیه موشکهای بالستیکی ارایه کند، که البته خلاف قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل است.