هزاران نفر از ایرانیان مخالف جمهوری اسلامی روز شنبه ۹ اردیبهشت با شرکت در یک راهپیمایی و تجمع اعتراضی گسترده در لندن از بریتانیا خواستند برای اضافهکردن سپاه پاسداران به فهرست سازمانهای تروریستی اقدام کند.
پناه فرهادبهمن، خبرنگار آزاد صدای آمریکا در لندن برای تهیه گزارش از این راهپیمایی به میان معترضان رفت.
مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند
بر اساس ویدیوهایی که صدای آمریکا دریافت کرده است معترضان علیه علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی، هم شعار دادند.
مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند
بر اساس تصاویر دریافتی، هزاران نفر در تجمع اعتراضی ایرانیان در لندن شرکت کردند.
مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند
مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند
مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند
مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند
«قرار دادن سپاه در لیست سازمانهای تروریستی، در جهت تضعیف رژیم اسلامی»
ایرانیان مخالف جمهوری اسلامی ایران از هفتهها پیش پیش برای برگزاری این تجمع اعتراضی فراخوان داده بودند. علیرضا آخوندی، نماینده ایرانیتبار پارلمان سوئد، یک روز پیشتر گفته بود در «تظاهرات بزرگ لندن برای متقاعد کردن بریتانیا و همچنین کشورهای اتحادیه اروپا، برای انجام اقدامات نهایی و قرار دادن سپاه در لیست سازمانهای تروریستی، در جهت تضعیف رژیم اسلامی» شرکت میکند.
«انجمن جانباختگان پرواز پیاس ۷۵۲» هم از جامعه جهانی خواسته است سپاه را «به خاطر جنایتهایش مسئولیتپذیر کند.»
این انجمن که در کانادا است، بعد از سرنگونی هواپیمای مسافربری اوکراینی در آسمان ایران با دو فروند موشک سپاه تشکیل شد. بر اثر سرنگونی هواپیمای اوکراینی تمامی ۱۷۶ خدمه و سرنشین هواپیما که اغلب ایرانیان دوتابعیتی کانادا یا ساکن آن کشور بودند، کشته شدند.
«انجمن جانباختگان پرواز پیاس ۷۵۲» در بخشی از بیانیه خود نوشته است: «ما حمایت قاطع خود را از شناخته شدن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به عنوان یک سازمان تروریستی در کشور انگلستان اعلام میکنیم و از دیگر دولتهای دموکراتیک نیز میخواهیم به این تصمیم بپیوندند.»
اعتصاب برای افزودهشدن نام سپاه پاسداران
وحید بهشتی، فعال حقوق بشر است که از ۶۶ روز قبل تاکنون در برابر وزارت خارجه بریتانیا دست به اعتصاب غذا زده و خواستار افزودهشدن نام سپاه پاسداران به فهرست نهادهای تروریستی این کشور شده است.
او سهشنبه گذشته پس از ملاقات با طارق احمد، معاون امور خاورمیانه در وزارت خارجه بریتانیا، از حمایت این چهره سیاسی از افزودهشدن نام سپاه پاسداران به فهرست تروریستی خبر داد.
وحید بهشتی روز سهشنبه، ۵ اردیبهشتماه، در مصاحبه با پناه فرهادبهمن، خبرنگار آزاد صدای آمریکا در لندن، گفت که معاون امور خاورمیانه در وزارت خارجه بریتانیا قول داده است که درخواست او را با مقامهای ارشد کشورش مطرح کند.
مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند
حمایت نمایندگان پارلمان بریتانیا
صد و بیست و پنج تن از نمایندگان پارلمان بریتانیا روز چهارشنبه، ۳۰ فروردینماه، در نامهای به نخستوزیر این کشور با اعلام حمایت از وحید بهشتی، کنشگر ایرانی، بر فوریت تروریستی شناختهشدن سپاه پاسداران تاکید کردند.
استوارت پولاک، از نمایندگان پارلمان اعیان بریتانیا و امضاکننده نامه به ریشی سوناک، نخستوزیر بریتانیا، در گفتگو با گزارشگر آزاد صدای آمریکا، خطر سپاه پاسداران را فراتر از ایران وکشورهای منطقه دانست و گفت که این نهاد حتی برای بریتانیا خطر بسیار گستردهای بشمار میرود.
استوارت پولاک بر ادامه تلاشهای نمایندگان پارلمان بریتانیا برای قراردادن نام سپاه پاسداران به فهرست سازمانهای تروریستی بریتانیا تاکید کرد.
در بخشی از نامه ۱۲۵ نماینده پارلمان بریتانیا، سپاه پاسداران به عنوان عامل «بیثباتسازی سیستماتیک در منطقه خاورمیانه» و بازوی اجرایی «رژیم ایران برای تحقق جاهطلبیهای مغرضانه و کشتار هزاران نفر» معرفی شده است.
امضاکنندگان در بخش دیگری از نامه خود، به خطرات سپاه پاسداران در خاک بریتانیا، از جمله دسیسهچینی برای قتل شهروندان این کشور و گردآوری اطلاعات درباره یهودیان بریتانیا اشاره کرده است.
نمایندگان در نامه خود، تصمیم دولت برای تروریستی شناختن گروههای حماس و حزبالله لبنان را ستوده و خواستار افزودهشدن سپاه پاسداران به این فهرست شدهاند.
تحریمهای آمریکا علیه سپاه
ایالات متحده که پیشتر سپاه پاسداران ایران را سازمانی تروریستی معرفی کرده است، دو روز پیش هم سازمان اطلاعات سپاه پاسداران و چهار فرمانده ارشد آن را بابت نقششان در بازداشت شهروندان آمریکایی، تحریم کرد.
دو مقام ارشد دولت آمریکا روز پنجشنبه ۷ اردیبهشت در یک کنفرانس خبری اعلام کردند که کمتر از یکسال پس از صدور فرمان ریاست جمهوری جو بایدن مبنی بر تشدید تلاشها به منظور بازگرداندن گروگانها و شهروندان آمریکایی به ناحق زندانیشده در دیگر کشورها، مطابق قانون «پاسخگویی بازیابی گروگانها و مقابله با گروگانگیری رابرت لوینسون»، ایالات متحده سازمان اطلاعات سپاه پاسداران و چهار فرمانده ارشد آن را به دلیل نقششان در بازداشت شهروندان آمریکایی، در فهرست تحریمهای آمریکا قرار داده است.
از زمان دولت دونالد ترامپ، در فروردین سال ۱۳۹۸، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به عنوان یک سازمان تروریستی در فهرست گروههای تروریستی خارجی قرار گرفت. نیروی قدس سپاه پاسداران نیز از سال ۲۰۰۷ در این فهرست قرار دارد.