شبکه حقوق بشر کردستان از احتمال اخراج ۲۰ پناهجوی سیاسی ایرانی از ترکیه و بازگرداندن آنها به ایران خبر داده است.
به نوشته این سازمان حقوق بشری، شهلا چورکه، همسر امیر کهریزی، یکی از پناهجویان سیاسی در کمپ شهر ادرنه ترکیه، به نقل از او گفت که ۲۰ پناهجو به «مکانی نامعلوم» برده شدهاند و برخی خبرها حاکی از آن است که آنها را به کمپی در شهر آگری در مرز ایران منتقل کردهاند.
شبکه حقوق بشر کردستان اشاره کرد که از هویت ۱۹ پناهجوی سیاسی دیگر تاکنون هیچ اطلاعی به دست نیامده است.
امیر کهریزی، فعال سیاسی اهل کرمانشاه و از اعضای حزب کومهله، که به مدت ۱۰ سال در اقلیم کردستان عراق اقامت داشت، روز ۱۷ اردیبهشت سال جاری در مسیر پناهجویی به اروپا، در یونان به دست پلیس این شهر بازداشت و به ترکیه تحویل داده شده بود.
وی از آن پس در کمپ ادرنه ترکیه و همراه با تعدادی دیگر از پناهجوی سیاسی ایرانی در وضعیت بلاتکلیف نگهداری میشدند.
پیشتر نیز شهریار براتینیا، زندانی سیاسی سابق اهل یاسوج، در مرداد ماه پس از بازداشت در استانبول ترکیه به ایران تحویل داده شد و خانوادهاش پس از ۲۰ روز بیخبری، با تماس تلفنی او از انتقالش به بند ۲۰۹ زندان اوین تهران خبردار شدند.
به گزارش سازمان حقوقبشری ههنگاو، آقای براتینیا روز ١٠ مرداد، توسط پلیس ترکیه به کمپ «دوغوبایزید» در شرق این کشور منتقل شد و دو روز بعد در مرز بازرگان، به نیروهای حکومتی ایران تحویل داده شد.
شهریار براتینیا، چند ماه پیش از اخراج، به دلیل فشارهای نهادهای قضایی و امنیتی جمهوری اسلامی، ایران را ترک کرده بود.
شبکه حقوق بشر کردستان پیشتر در خرداد سال جاری، از بازگردانده شدن دستکم ۳۰ پناهجوی دیگر به ایران و «ضرب و شتم» آنها خبر داده ولی جزئیاتی از هویت و سرنوشت این پناهجویان منتشر نشده است.
فعالان حقوق بشر میگویند بازگردانده شدن از ترکیه برای پناهندگان سیاسی، عقیدتی و همچنین اعضای جامعه الجیبیتی «خطر جانی» دارد.
آلمان، پس از اعتراضات اخیر در ایران و سرکوب شدید معترضان توسط نیروهای حکومتی، اخراج پناهندگان ایرانی را متوقف کرد.
مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند