تشکل‌های کارگری و معلمان از کمپین صد هزار امضا حمایت کردند

معلمان در سالیان گذشته بارها تجمع کرده اند که با برخورد شدید امنیتی و قضایی جمهوری اسلامی مواجه شده است. آرشیو

شماری از تشکل‌های کارگری و سازمان معلمان ایران با صدور بیانیه هایی، حمایت خود را از «کمپین صد هزار امضا» که با هدف «آزادی معلمان زندانی و پایان دادن به پرونده‌سازی علیه آنها در دادگاه‌ها و هیئت‌های تخلفات» آغاز شده است، اعلام کردند.

این کمپین از سوی شورای هماهنگی تشکل‌های ‌صنفی فرهنگیان، و همزمان با افزایش فشارهای امنیتی و قضایی بر معلمان و فعالان آنها، آغاز شده و تاکنون نزدیک به ۱۴ هزار تن، بیانیه آن را امضا کرده اند.

در بیانیه کمپین صد هزار امضا، دو مطالبه دیگر، یعنی «رفع اتهام‌های امنیتی از فعالان صنفی و برگزاری دادگاه‌ها، طبق اصل ۱۶۸ قانون اساسی، به صورت علنی و باحضور هیئت منصفه» مطرح شده است.

همچنین ببینید: شش سال زندان برای یک معلم؛ کمپین ۱۰۰ هزار امضا برای آزادی معلمان زندانی آغاز شد

پشتیبانی تشکل‌های کارگری از کمپین ۱۰۰ هزار امضا

سندیکای کارگران نیشکر هفت تپه، گروه اتحاد بازنشستگان، کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری و کارگران بازنشسته خوزستان در بیانیه مشترکی با عنوان «درد مشترک، درمان مشترک» ، با انتقاد شدید از سیاست های جمهوری اسلامی نوشتند: «مبارزه برای آزادی زندانیان سیاسی و عقیدتی و همۀ زنان و مردانی که به جرم فعالیت در سازمان های حرفه ای و سندیکایی دستگیر، شکنجه و به حبس های طولانی محکوم شده اند و یا در سیاه چال ها به صورت بلاتکلیف به سر می برند، یکی از عرصه های مهم مبارزه است.»

آنها در همین ارتباط، «مبارزه برای آزادی معلمان زندانی»‌ را دارای اهمیت ویژه ای دانستند که »«برخوردار و شایستۀ پشتیبانی کامل و بی دریغ است.»

این تشکل‌ها همچنین بر «ضرورت هماهنگی و همکاری بین نیروهای پیشرو بخش های مختلف»‌ تاکید کردند و خواستار «حمایت همگانی از خواست های مشترک و عام و یا پشتیبانی از خواست ویژۀ برحق هر بخش از کارگران، معلمان، زنان، دانشجویان و روشنفکران، دهقانان و دیگر تهیدستان شهر و روستا» شدند.

«ایجاد ارگان های عمل مشترک از طریق همکاری تشکل‌های کارگران، معلمان، بازنشستگان، زنان، دانشجویان دانش آموزان و غیره و ضرورت حمایت عملی و مستقیم و نه نمادین یا نیابتی از حرکات و اقداماتی که توسط این ارگان ها تصمیم گیری می شود»‌ هم از دیگر نکاتی بودند که تشکل‌های کارگری بر لزوم آنها تاکید کردند.

حمایت سازمان معلمان ایران از کمپین ۱۰۰ هزار امضا

سازمان معلمان ایران در بیانیه خود در مورد حمایت از کمپین ۱۰۰ هزار امضا از «برخوردهای سخت قضایی و امنیتی از جمله صدور احکام زندان‌های طولانی مدت، پرونده سازی در دادگاه‌های انقلاب و هیئت‌های تخلفات و صدور احکام اخراج، بازخرید، بازنشستگی اجباری و انفصال تعداد زیادی از معلم های پیگیر خواسته‌های صنفی»‌ انتقاد کرد.

این تشکل صنفی نزدیک به اصلاح طلبان نوشت که این برخوردها «موجب رنجش و اعتراض گسترده فرهنگیان شده است» و اشاره کرد که خواسته‌ها و عملکردهای معلمان، «پیگیری مطالبات قانونی از راه‌های مسالمت آمیز و خشونت پرهیز بوده است.»

سازمان معلمان ایران افزود که این راه ها، «شامل ترمیم حقوق مطابق با میزان تورم، همسان سازی حقوق بازنشستگان، پیگیری مطالبات معوق، اعتراض به سهل‌انگاری ها و نقد لوایح و مصوبات غیر علمی و غیرکارشناسی در حوزه آموزش و پرورش و کنشگری منطبق با اصول ۲۶ و ۲۷ قانون اساسی، حق آموزش رایگان و مطالبه آزادی‌های سیاسی و مدنی» بوده اند.

این سازمان تاکید کرد که «هرگونه اقدام قانونی برای مطالبه‌گری را حق آحاد جامعه از جمله معلمان می داند.»

پیش از این نیز شمار زیادی از تشکل‌های صنفی معلمان و نیز اسماعیل عبدی که در زندان اوین زندانی است حمایت خود را از این کمپین اعلام کرده اند.

همچنین ببینید: فشارهای فرا قضایی بر فعالین فرهنگی؛ سه معلم از حضور در دادگاه خودداری کردند

پیش از این، شورای هماهنگی تشکل‌های ‌صنفی فرهنگیان با اشاره به «مطالبه‌گری و حق‌طلبی مسالمت‌آمیز» معلمان در بیش از دو دهه اخیر که در «چهارچوب اصول ۲۶ و ۲۷ قانون اساسی» انجام شده است، نوشته بود که «در هر نوبت، مواجهه دولت‌مردان با مطالبه‌گری فرهنگیان، قهری و با استفاده از ابزار سرکوب بوده است.»

در این بیانیه آمده بود: «در مواردی که مطالبات معلمان از سوی مجلس و دولت مورد تایید قرار گرفت و در اغلب موارد به شکل ناقص پاسخ داده شد، اما «همیشه عده ای از همکاران شریف، آگاه، دلسوز، شجاع و فداکار، گرفتار پرونده‌سازی و مجازات و گاهی احکام سنگین اخراج و زندان شده‌اند.»

در بیانیه کمپین صد هزار امضا، با اشاره به اعتراض‌های گسترده معلمان به موضوع رتبه‌بندی در ده‌ها شهر ایران آمده بود که برخوردهای امنیتی و قضایی «به شکلی بسیار شدیدتر وگسترده‌تر» بوده است.

بیانیه به «صدور احکام زندان‌های طولانی مدت» در استان‌های مختلف و پرونده‌سازی در دادگاه‌ها و هیئت‌های تخلفات اداری و صدور احکام اخراج، بازخریدی، بازنشستگی اجباری، و انفصال برای صدها معلم در سراسر ایران اشاره کرده بود.

در حال حاضر، تعدادی از معلمان و فعالان صنفی معلمان به اتهام‌های امنیتی زندانی هستند و یا در بازداشت به سر می‌برند؛ از جمله اسماعیل عبدی، رسول بداقی، جعفر ابراهیمی، مهدی فتحی، هاشم خواستار، حسین رمضان‌پور، امید شاه‌محمدی و انوش عادلی.

از دیگر معلمان و فعالان معلمان زندانی، محمود صدیقی‌پور، عزیز قاسم‌زاده، محمود ملاکی، جواد لعل‌محمدی، زینب همرنگ، مریم جلال حسینی، ناهید شیرپیشه و اصغر امیرزادگان هستند.

در همین ارتباط هم حکم شش سال زندان سارا سیاه‌پور، معلم و عضو کانون صنفی معلمان تهران (ایران)، در دادگاه تجدیدنظر تایید شده است.

همچنین ببینید: تأیید حکم شش سال زندان یک فعال صنفی؛ سارا سیاه‌پور: از معلمان «زهر چشم» می‌گیرند