رئیس مرکز ملی هوا و تغییر اقلیم سازمان حفاظت محیطزیست ایران از اختصاص نیافتن بودجه کافی به «قانون هوای پاکـ» و اجرا نشدن این قانون خبر داد.
داریوش گلعلیزاده به خبرگزاری ایلنا گفت: در زمستان سال گذشته به سازمان برنامه و بودجه اعلام شد که اجرای «تکالیف اصلی روی زمین مانده» قانون هوای پاک، نیازمند ۱۰۷ هزار میلیارد تومان اعتبار است ولی در بودجه امسال، تنها ۸۴۰ میلیارد تومان برای اجرای مفاد این قانون پیشبینی شده است.
او به مواردی چون توسعه ناوگان حملونقل عمومی، از رده خارج کردن خودروهای فرسوده، تولید سوخت استاندارد و توسعه نیروگاههای تجدیدپذیر برای کاهش آلودگی هوا اشاره کرد.
داریوش گلعلیزاده همچنین «تحریمها» و «محدودیتهای کشور در حوزه منابع مالی» را جزو مهمترین عوامل «روی زمین ماندن این تکالیف» دانست.
تحریم ها و محدودیتها در حوزه منابع مالی در شرایطی از سوی این مقام دولتی مطرح شده است که جمهوری اسلامی همچنان به گروه های نیابتی خود در خاورمیانه کمک می کند و بودجه نهادهای نظامی و امنیتی و همچنین مذهبی و تبلیغاتی اش در بودجه های سالانه افزایش می یابد.
قانون هوای پاک در سال ۱۳۹۶ توسط مجلس شورای اسلامی به تصویب رسید و قرار بود مشکل آلودگی تهران و کلانشهرها را حل کند.
بر اساس این قانون، دستگاههای مختلف اجرایی موظف به انجام اقداماتی متناسب بر وظایف خود برای کنترل آلودگی هوا شدند.
با این حال، معضل آلودگی هوا در سالهای اخیر وخیمتر شده است.
مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند
رئیس مرکز تحقیقات آلودگی هوا در بهمن سال قبل گفت در پنج سال گذشته، روند آلودگی هوا رو به افزایش بوده و غلظت ذرات معلق «کمتر از ۲.۵ میکرون»، به میزان «شش برابر» بیشتر شده است.
محمدصادق حسنوند همچنین گفت که سالانه ۴۵ هزار مرگ ناشی از آلودگی هوا رخ میدهد.
ایران از لحاظ انتشار گازهای گلخانهای در رتبه هشتم جهان قرار دارد.
آمار سازمان حفاظت محیط زیست نشان میدهد که از ۱۶ نیروگاه کشور،۱۴ نیروگاه مصرف مازوت دارند و پیش بینی شده است که این نیروگاهها با میزان بیشتری از مازوت سوزی به کار خود ادامه دهند.
دادستانی تهران در فروردین ماه اعلام کرد که در راستای اجرا نشدن قانون هوای پاک، برای شماری از مدیران وزارت نیرو، وزارت نفت، شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران و سازمان حفاظت محیطزیست که به وظایف خود عمل نکردند، پرونده تشکیل شده است.
در نهایت، معاون برق و انرژی وزارت نیرو، مدیرعامل وقت شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران و معاون وقت محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست، هر یک، به سه سال انفصال از خدمات دولتی محکوم شدند.
رئیس مرکز ملی هوا و تغییر اقلیم سازمان حفاظت محیطزیست ایران میگوید «ارادهای» برای کاهش آلودگی هوا و رفع مشکلات محیطزیستی وجود ندارد.