قوه قضائیه برای حجاب کارمندان زن یکی از بخش‌های دیجی کالا «پرونده» تشکیل داد

آرشیو

خبرگزاری قوه قضائیه روز شنبه ۳۱ تیر، از تشکیل «پرونده قضایی در خصوص عدم رعایت حجاب توسط کارمندان خانم یکی از بخش‌های دیجی کالا»‌ خبر داد.

میزان نوشت: «در پی انتشار تصاویری در فضای مجازی منتسب به کارمندان یکی از بخش‌های دیجی کالا مبنی بر عدم رعایت حجاب از سوی کارمندان خانم در محیط کار، در این رابطه پرونده قضایی تشکیل شد.»

در این خبر، توضیح بیشتری داده نشده است. از جمله به تعداد زنانی که برای آنها پرونده قضایی تشکیل شده، اشاره نشده است.

در پی اعتراضات سراسری در ایران، به دنبال کشته شدن مهسا امینی در بازداشت گشت ارشاد، شمار روز افزونی از دختران و زنان، از جمله بازیگران و ورزشکاران به نشانه مخالفت روسری از سر برداشتند.

همچنین ببینید: پایگاه داده‌های باز ایران: ۸۶ درصد زنان در سال ۱۴۰۲ بدون حجاب اجباری بیرون رفته‌اند

در این ارتباط، حکومت جمهوری اسلامی در ماه های گذشته تلاش زیادی انجام داده است تا با صدور احکام قضایی سنگین از نافرمانی مدنی زنان جلوگیری کند.

با این همه، موسی غضنفرآبادی، رئیس کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس شورای اسلامی، در گفتگو با وب سایت رویداد ۲۴ با اشاره به احکام اخیر صادر شده برای زنانی که با پوشش اختیاری در مجامع حاضر شدند گفت: «قاطع می‌گویم که پدیده «کشف حجاب» را در کشور جمع می‌کنیم. به دو دلیل این اتفاق خواهد افتاد؛ کار روی مباحث فرهنگی و مجازات.»

اما تصاویر و فیلم های منتشر شده در شبکه های اجتماعی حاکی از ادامه مخالفت دختران و زنان با حجاب اجباری مورد نظر جمهوری اسلامی است.

در این ارتباط، جاوید رحمان، گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل در امور ایران، روز پنجشنبه گذشته هدف از بازگشت گشت ارشاد را «نقض هرچه بیشتر حقوق و زنان از راه حجاب اجباری» دانست.

او با اشاره به اینکه در حال حاضر «بدترین نقض حقوق بشر در ایران اجرا می‌شود» افزود: «زنان و دختران ایران با بدترین نقض حقوق اساسی خود روبرو هستند و من آن را تبعیض جنسیتی می‌نامم.»

او از کشته‌شدن مهسا (ژینا) امینی در بازداشت گشت ارشاد به عنوان «نمونه‌ای از وضعیت اسفبار زنان و دختران در ایران» یاد کرد و در انتقاد از قانون حجاب اجباری گفت: این قانون «مملو از خشونت، سبعیت، نقض شان و حقوق انسانی است.»