امروز در بازار تهران هر قطعه سکه طلا به قیمت ۳ میلیون و ۹۵۰ هزار تومان خرید و فروش و دلار نیز در محدوده ده هزار و ششصد تومان معامله شده است.
بازار ارز و طلا که پس از پیشنهاد مذاکره بدون پیش شرط با جمهوری اسلامی ایران، از سوی پرزیدنت ترامپ تا حدی به آرامش رسید، در روزهای اخیر ثباتی نسبی را شاهد بوده است.
مرحله اول احیای تحریم های آمریکائی علیه برنامه های موشکی و اقدامات بی ثبات کننده جمهوری اسلامی ایران هفته آینده آغاز می شود که می تواند بار دیگر بر بازار ارز و طلا در ایران تاثیرگذار باشد.
در روزهای گذشته ارزش هر دلار تا ۱۲ هزار تومان رسیده بود. با این حال بعد از پیشنهاد ملاقات بدون قید و شرط از سوی پرزیدنت ترامپ کمی ارزش دلار کاهش یافت و برخی خبرگزاری ها روز سه شنبه از معامله هر دلار حدود ۱۱ هزار تومان خبر دادند.
روز سه شنبه رئیس پلیس تهران از بازداشت ۳۵ نفر در رابطه با هفت پرونده اقتصادی ارجاع شده به پلیس خبر داد.
در واکنش به این گرانی ها، بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران در بیانیه ای، گرانی بی سابقه دلار را به «دشمنان» نسبت داد. پیش از این مقامات دولتی وعده داده بودند که نرخ این دلار تغییر نخواهد کرد و مشکلی برای تامین دلار وجود نخواهد داشت.
با این حال افشای فساد در اعطای ارز دولتی به برخی افراد و شرکتها و اعتراف مقامات دولتی به ناکارآمدی سیاستهای ارزی، در نهایت منجر به تغییر رئیس بانک مرکزی شد و عبدالناصر همتی جانشین ولیالله سیف شد.
بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران، روز دوشنبه ۸ مرداد در بیانیه ای «دشمنان» را مقصر گرانی دلار دانست و اعلام کرد تحولات اخیر در بازار ارز و طلا را که عمدتاً ناشی از توطئه دشمنان کشور و در راستای ایجاد التهاب در اقتصاد و سلب آرامش روانی از مردم است، به دقت زیر نظر دارد.
از سرگیری تحریمها درآمدهای نفتی دولت را کاهش می دهد و اعطای معافیتهای مالیاتی به سرمایه گذاران داخلی حتی اگرهم از سوی سرمایه گذاران پذیرفته شود، باعث کاهش بیشتر درآمدهای دولت خواهد شد.
ایران در سالهای اخیر بخش عمده ای از درآمدهای نفتی و غیر نفتی خود را صرف هزینههای غیر ملی در خاورمیانه کرده که از جمله موجب بی ثباتی سیاسی در منطقه و نزول سطح زندگی مردم در ایران شده است.