توافق اتمی و افراط‌گرایی محورهای اصلی گفتگوهای ظریف در پکن

عکس آرشیوی از محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه ایران - ۶ مرداد ۱۳۹۴

وزیر امور خارجه ایران برای انجام دیداری یک روزه و گفت‌وگو با مقام‌های ارشد چین درباره مسائل دوجانبه و بین‌المللی، اواخر روز دوشنبه وارد پکن پایتخت این کشور شد.

به گزارش خبرگزاری ایرنا، این نخستین محمدجواد ظریف به چین پس از حصول توافق جامع هسته‌ای تیر ماه بین ایران و شش قدرت جهانی عضو گروه ۱+۵ است.

ایران و پنج عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل متحد، از جمله چین، به همراه آلمان، روز چهاردهم ژوئیه (۲۳ تیر ماه) در وین به توافقی نهایی برای حل و فصل پرونده هسته‌ای ایران دست یافتند.

وزیر امور خارجه ایران در دور نخست سفرهای خارجی خود پس از توافق، به برخی کشورهای منطقه از جمله عراق، پاکستان، کویت، قطر، لبنان و سوریه، و همچنین به هند رفته بود.

وانگ یی وزیر خارجه چین روز ششم شهریور ماه در دیدار با علی اکبر صالحی رییس سازمان انرژی اتمی ایران در پکن، از همتای ایرانی خود برای سفر به پکن دعوت کرده بود.

علاوه بر همکاری‌های دوجانبه، بخصوص همکاری‌های مربوط به اجرای توافق اتمی وین، آخرین تحولات منطقه، بحران افراط‌گرایی و راه‌های مقابله با آن محورهای اصلی گفتگوهای دو طرف عنوان شده است.

این در حالی است که مقام‌های ارشد هسته‌ای ایران، چین و آمریکا روز دوشنبه در حاشیه نشست عمومی آژانس بین المللی انرژی اتمی در وین، درباره نحوه بازطراحی رآکتور اراک با یکدیگر گفت‌وگو کردند.

به گزارش ایرنا، طبق برنامه‌های اعلام شده قرار است آقای ظریف روز سه‌شنبه با همتای چینی خود دیدار کند و پس از آن در یک نشست خبری به پرسش‌های خبرنگاران پاسخ دهد.

وزیر امور خارجه دولت حسن روحانی رئیس جمهوری ایران، هفتم آبان سال ۱۳۹۳ برای شرکت در نشستی درباره افغانستان به چین رفته بود.