آلن ایر: نسبت به اجرای برجام خیلی خوشبین هستیم

مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند

آلن ایر، سخنگوی فارسی زبان وزارت خارجه آمریکا

سخنگوی فارسی زبان وزارت خارجه آمریکا نسبت به اجرایی شدن توافق هسته‌ای ابراز خوشبینی کرد.

آلن ایر، سخنگوی فارسی زبان وزارت خارجه آمریکا ساعاتی پس از آن که جواد ظریف در مجلس شورای اسلامی اعلام کرد که دولت ایران الزامات آیت‌الله خامنه‌ای را در اجرای برجام مدنظر قرار خواهد داد، به استودیوی صدای آمریکا آمد و از گام‌های مهم برداشته شده در راه اجرایی شدن تعهدات توافق هسته‌ای ابراز رضایت کرد.

آقای ایر با اشاره به دستور رئیس‌جمهوری ایالات متحده در مورد انجام اقدامات لازم و آمادگی برای روز اجرای توافق تاکید کرد که نسبت به اجرای برجام "خیلی خوش‌بین هستیم".

سخنگوی فارسی زبان وزارت خارجه آمریکا درباره نامه رهبر جمهوری اسلامی و این گفته آقای خامنه ای که قطعنامه درباره حقوق بشر ایران نقض برجام است، توضیح داد "در این مذاکرات تمرکز ما روی امور هسته‌ای بود. البته موضوعات مهم دیگری هم در مورد مسائل منطقه، تروریسم و حقوق بشر وجود دارد اما ما روی مساله هسته‌ای و اجرای تعهدات توافق هسته‌ای تمرکز کرده‌ایم و کانال‌های دیگری برای پیگیری سایر موضوعات وجود دارد."

او با اشاره به این که اظهارات آیت‌االه خامنه‌ای و به طور کلی همه اظهارات مقامات بلندپایه ایرانی رصد می‌شود تاکید کرد "آن چه مهم است اتفاقات داخل اتاق مذاکره بود. در حال حاضر هم مهم‌ترین چیز آماده شدن برای روز اجرای تعهدات است."

آلن ایر امکان بروز مشکلات در اجرای توافق هسته‌ای را منتفی ندانست و به صدای آمریکا گفت: "ما تصور نکردیم که این راه بدون مشکل خواهد بود. معلوم است که مشکلاتی وجود خواهد داشت ولی ما ساز و کاری برای حل مشکلات درنظر گرفته‌ایم و کمیسیون مشترک که مسئول نظارت بر اجرای توافق اتمی است هفته گذشته در وین تشکیل جلسه داد."

این مقام وزارت خارجه آمریکا درباره احتمال قدرت‌گرفتن تندروها در مجلس شورای اسلامی و ممانعت از اجرای برجام گفت که "ما نمی‌توانیم پیشگویی کنیم ولی یکی از مزایای این توافق این بود که مکانیزم خوب و مناسب ایجاد کردیم برای حل هر مشکلی. ما در این مذاکرات سابقه خوبی از اعتماد داریم."

صبح روز دوشنبه، جواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران برای پاسخ به سوال نمایندگان به مجلس ایران رفت و گفت که "رهنمودهای رهبر انقلاب چراغ راه ما در اجرای برجام" است.

همزمان رئیس سازمان انرژی اتمی ایران خبر داد که سند رسمی تغییر کاربری راکتور هسته ای اراک در مراحل پایانی تنظیم شدن قرار دارد.

به گفته علی اکبر صالحی، ظرف چند روز آینده وزیران خارجه ایران و گروه ۱+۵ این سند را امضا می کنند.

ایران و کشورهای ۱+۵ درباره راکتور آب سنگین اراک اختلاف نظر داشتند چون پلوتونیوم تولید در راکتور آب سنگین می تواند درساخت سلاح اتمی استفاده شود.

طرفین مذاکره در نهایت پذیرفتند که این راکتور تغییر کاربری داده شود و منافذ آن برای جلوگیری از استفاده مجدد، با بتن پر شود.