عملیات آدمربایی در استان وان ترکیه برای ربودن یک مقام نظامی پیشین ایرانی، با دخالت سازمان اطلاعات ترکیه و همکاری پلیس این کشور شکست خورد و هشت نفر دستگیر شدند.
میت، سازمان اطلاعات ترکیه، و پلیس این کشور در استان مرزی وان در شرق ترکیه طی عملیاتی مشترک هشت تن از جمله «۲ مامور ایران» را دستگیر کردند. بنا بر گزارشها، این افراد قصد داشتهاند یک مقام نظامی پیشین را ربوده و به اجبار به ایران بازگردانند.
به گزارش شبکه خبری تی.آر.تی در ترکیه، مأموران ایران تلاش داشتند برای اجرای این عملیات آدمربایی یک شبکه را با بودجهای ۳۰ هزار دلاری تشکیل بدهند.
بنا بر این گزارش، مأموران سازمان اطلاعات ترکیه به همراه پلیس وان در روز ۲۴ سپتامبر خودرویی را با دو سرنشین - یک ایرانی و یک ترکیهای - که قصد داشتند شخصی با نام اختصاری «میم. الف» را بربایند، شناسایی کردند. این دو هنگام وارد شدن به اقامتگاه «میم. الف.» بازداشت شدند.
به نوشته تی.آر.تی، مقامات ایرانی از همسر آقای «میم. الف.» خواسته بودند در مقابل گرفتن ۱۰ هزار دلار، در ربودن این مقام نظامی پیشین با آنها همکاری کند و او را تهدید کرده بودند که در غیر این صورت اعضای خانواده او در ایران صدمه خواهند دید.
پیش از این نهادهای امنیتی جمهوری اسلامی تلاش کرده بودند مسیح علینژاد، روزنامهنگار ایرانی و مجری و مفسر برنامه تبلت صدای آمریکا را بربایند که با دخالت اف.بی.آی، پلیس فدرال ایالات متحده ناکام ماندند.
همچنین ببینید: واکنش صدای آمریکا به توطئه ربودن مسیح علینژاد: این رویداد نشان دهنده چالشهای خطرناک برای روزنامهنگاران است
همچنین، روحالله زم، روزنامهنگار ایرانی که در فرانسه زندگی میکرد، پس از سفر به عراق، در این کشور بازداشت و از عراق به ایران منتقل و سپس اعدام شد.
رسول دانیال زاده، جمشید شارمهد، و حبیب اسیود از دیگر افرادی هستند که از امارات و ترکیه ربوده و به ایران انتقال داده شدند.
«خانه آزادی» در گزارشی با اشاره به این آدمرباییها نوشته است، جمهوری اسلامی ایران پس از یک دوره به نسبت آرام در دهه ۲۰۰۰ میلادی، در سالهای اخیر تلاش برای ترور و انتقال مخالفان را افزایش داده است که از آن جمله میتوان به اقدامات این کشور در هلند، ترکیه، و عراق اشاره کرد.
همچنین ببینید: جزئیات گزارش «خانه آزادی» درباره روشهای رژیم ایران برای سرکوب مخالفان و روزنامه نگاران مقیم خارج