دستکم سه تن از کنشگران سیاسی و مدنی در ایران در روزهای گذشته به حبس محکوم یا جهت اجرای محکومیت خود احضار یا زندانی شدهاند.
بنا بر گزارش منابع حقوق بشری، سیروان ابراهیمی، مدرس زبان کردی، به زندان انتقال یافته است. همچنین سیامک امینی، زندانی سیاسی پیشین، جهت اجرای حکم حبس احضار شده و خشایار سفیدی، دانشجوی اخراجی، هم به حبس محکوم شده است.
به گزارش هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، سیروان ابراهیمی، از بازداشتشدگان اعتراضات «زن، زندگی، آزادی»، روز چهارشنبه ۱۳ تیر برای تحمل مجازات هشت ماه حبس به زندان سنندج منتقل شده است.
این عضو انجمن فرهنگی نوژین که پیشتر هم سابقه بازداشت دارد به «تبلیغ علیه نظام» متهم شده است.
از سوی دیگر، سیامک امینی، از زندانیان سیاسی دهه شصت، برای اجرای حکم چهار سال و سه ماه حبس به دادسرای اوین احضار شده است.
به گزارش هرانا، این کنشگر سیاسی که در اردیبهشت ماه سال جاری به مجازات حبس محکوم شده است باید تا روز یکشنبه ۱۷ تیر خود را به شعبه یک اجرای احکام کیفری دادسرای اوین معرفی کند.
اتهامات سیامک امینی، شهروند ۶۳ ساله ساکن تهران، «اجتماع و تبانی برای ارتکاب جرم» و «تبلیغ علیه نظام» عنوان شده است.
او علاوه بر حبس، به مجازاتهای تکمیلی منع استفاده از تلفن هوشمند، ممنوعیت خروج از کشور و منع عضویت در گروهها و دستجات سیاسی و اجتماعی به مدت دو سال محروم شده است.
همچنین خشایار سفیدی، دانشجوی اخراجی رشته موسیقی دانشگاه هنر تهران، به اتهام «تبلیغ علیه نظام» به یک سال حبس محکوم شده است.
این فعال دانشجویی ۳۲ ساله در پیامی ویدیویی در اینستاگرام، مصداق صدور این حکم را تحصن و اعتصاب غذای او در اردیبهشتماه در اعتراض به «حکم ظالمانه» اعدام برای توماج صالحی، رپر زندانی، دانسته است.
همزمان، مطهره گونهای، فعال دانشجویی تعلیقی و تبعیدی رشته دندانپزشکی دانشگاه تهران، هم به دلیل اعتراض به حکم اعدام توماج صالحی به یک سال حبس محکوم شده است.
فشار بر فعالان مدنی و سیاسی در سالهای اخیر و به ویژه پس از اعتراضات سراسری در پی کشته شدن مهسا امینی در بازداشت گشت ارشاد، افزایش یافته است.
به گزارش سازمان عفو بینالملل در اوایل اردیبهشت، مقامات جمهوری اسلامی با هدف خاموش کردن اعتراضات و با استفاده از «قوای قهریه غیرقانونی و محاکمههای ناعادلانه»، به «سرکوب شدید آزادیهای سیاسی» فعالان، روزنامهنگاران و منتقدان اقدام کردهاند.