ایران می‌گوید آماده همکاری با عربستان برای حل مشکلات منطقه است

وزیر امور خارجه ایران عنوان کرد که جمهوری اسلامی ایران آماده است با عربستان سعودی برای حل مشکلات منطقه‌ای همکاری کند - عکس:آرشیو

وزیر امور خارجه ایران خواستار استفاده از مدل استفاده شده در مذاکرات اتمی ایران و قدرت‌های جهانی برای حل مشکلات خاور میانه شد و برای همکاری با عربستان سعودی در این زمینه اعلام آمادگی کرد.

محمدجواد ظریف، جمعه شب به وقت محلی در کنفرانس سالانه امنیتی مونیخ در آلمان سخنرانی کوتاهی داشت و در آن تاکید کرد که داشتن "نگاه صفر و یک" باعث شکست هر مذاکره‌ای خواهد شد.

وی عنوان کرد که تهران آماده است با ریاض برای حل مشکلات منطقه‌ای همکاری کند، چرا که گروه‌های افراطی نه تنها برای ایران، بلکه برای عربستان و ترکیه نیز که آقای ظریف آنها را برادران ایران خواند، تهدیدی جدی محسوب می‌شوند.

آقای ظریف همچنین تاکید کرد که یک خلیج فارس امن و باثبات، به سود کشورهای اروپایی هم هست و ضمن حل بحران سیل پناهندگان، باعث توقف فعالیت‌های تروریستی در آن کشورها نیز خواهد شد.

به اعتقاد وزیر امور خارجه ایران، رفع تهدید مشترک و ساختن آینده‌ای بهتر با کنار گذاشتن اختلافات گذشته و بازتعریف مسائل، میسر خواهد بود.

وی با تاکید بر این آمادگی ایران برای گفت‌وگو و مذاکره، گفت می‌داند عربستان در برخی مسائل برداشت‌های متفاوتی دارد، اما با رجوع به اصول پذیرفته شده بین‌المللی، مذاکره و همکاری میسر است.

محمد جواد ظریف به عنوان نماینده ایران به آلمان رفته است تا ضمن شرکت در نشست حمایت از سوریه، در کنفرانس امنیتی مونیخ نیز حضور داشته باشد.

وی پیش از سخنرانی در کنفرانس، در مقابل خبرنگاران قرار گرفت و گفت به اعتقاد جمهوری اسلامی ایران، بحران سوریه باید به دست مردم سوریه حل شود، نه این که "دیگران برای آن شرط گذاشته و چهارچوب تعیین کنند".

او مهم‌ترین اختلافات موجود در نشست اخیر را " اختلاف محتوایی" دانست و توضیح داد: "برخی از کشورها در منطقه همچنان بر این اعتقاد هستند که گروه های تروریستی و افراطی می توانند به عنوان یک ابزار معامله مورد استفاده قرار گیرند و برای آنها یک امتیاز کوتاه مدت باشند."

ایران به همراه روسیه، حامی سرسخت دولت بشار اسد رئیس جمهوری سوریه است؛ اما ایالات متحده و همپیمانان آن، از جمله عربستان سعودی رقیب منطقه ای ایران، از حامیان عمده مخالفان او هستند.

ایران که پیش از رسیدن به توافق جامع هسته ای با قدرت های جهانی در تیر ماه گذشته در مذاکرات بین المللی مربوط به سوریه جایی نداشت، در چند ماه اخیر به این گفت‌وگوها دعوت شده است.