یک مقام آموزش و پرورش استان خراسان رضوی خبر اخراج یک هفتهای دانش آموز دختری که خودکشی کرده است را تکذیب کرد.
خبرگزاری آنا وابسته به دانشگاه آزاد اسلامی گزارش داده که روز سه شنبه ۲۸ اردیبهشت ماه یک دختر ۱۲ ساله مشهدی از ترس تنبیه توسط پدر به دلیل اخراج از مدرسه دست به خودکشی زده و خود را از طبقه چهارم ساختمان به پایین پرت کرده است.
پدر این دختر به آنا گفته بود که فرزندش چند هفته پیش نمره پایینی گرفته بود و او به همین دلیل به مدرسه احضار شده بود. بنا به گفتههای پدر، روز خودکشی هم این دختر دانشآموز " وسیلهای را که نباید به مدرسه ببرد" به همراه داشته و باز پدرش به مدرسه احضار میشود و خبر اخراج یک هفتهای به آنها ابلاغ میشود.
پدر دختر همچنین گفت: "دخترم در راه خانه، دست نوشته را مینویسد. او به خاطر ترس از من و اینکه مبادا دوباره تنبیهش کنم، دست به خودکشی زده است."
در کاغذی که در جیب دختر وجود داشت، نوشته شده بود: "وسایلم را بین دوستانم تقسیم کنید. پدر و مادر عزیزم من شما را دوست دارم، اگر خودم را میکشم به خاطر شما نیست، به خاطر خودم است."
اما روز پنجشنبه ۳۰ اردیبهشت، رضا فرهادی نیا رئیس روابط عمومی آموزش و پرورش خراسان رضوی اعلام کرد که خبر اخراج یک هفتهای "دروغ محض" است و "زمانی که این اتفاق برای دانشآموز افتاده، والدین او در مدرسه با مشاور در حال صحبت کردن در زمینه بیانضباطی دانشآموز بودند."
او همچنین گفته که تا اعلام نظر قطعی مراجع قضایی نمیتوان احتمال خودکشی را قطعی دانست.
هفته گذشته وقوع سه خودکشی در سه نقطه پایتخت ایران و در ملاءعام خبرساز شد.
پاییز و زمستان سال گذشته نیز چندین خودکشی در میان دانشآموزان و جوانان ایرانی توجهها را به خود معطوف کرد و حداقل دو مورد خودکشی با پریدن جلوی مترو در تهران به وقوع پیوست.
با این حال حسین قاضیان، جامعهشناس در گفتوگو با صدای آمریکا توضیح داد که اغلب تصور می شود در ایران خودکشی زیاد است و بیشتر هم میشود اما این روند، اختصاصی ایران نیست به طوری که در ۴۵ سال گذشته میزان خودکشی جهانی ۶۰ درصد افزایش پیدا کرده است.
آقای قاضیان یادآوری کرد: "خوشبختانه در کنار افزایش سایر ناهنجاری های اجتماعی میزان اقدام به خودکشی در ایران پایینتر از معدل جهانی است."