محمود صادقی، نماینده تهران در نامهای به محمد علی جعفری، فرمانده سپاه پاسداران، نسبت به بازداشت فعالان رسانهای از سوی این نهاد نظامی در آستانه انتخابات ابراز نگرانی کرد.
به گزارش خبرگزاری ایسنا، در این نامه که شنبه ۲۸ اسفند منتشر شده است، آقای صادقی ضمن اشاره به لزوم بیطرفی نهادهای نظامی در انتخابات و وارد نشدن به دستهبندیهای سیاسی، بازداشت فعالان رسانهای نزدیک به اصلاح طلبان توسط سپاه را نگران کننده خواند.
این نماینده مجلس، دستور اخیر فرمانده سپاه پاسداران در منع ورود فرماندهان به دستهبندیهای سیاسی در آستانه انتخابات را مثبت دانست اما در ادامه نوشت: «پارهای حوادث در روزهای اخیر، از جمله بازداشت همزمان گروهی از مدیران کانالهای تلگرامی با گرایشهای نزدیک به اصلاحطلبان و حامیان دولت، موجی از نگرانی در جامعه برانگیخته است.»
این درحالی است که به نوشته آقای صادقی برخی از رسانهها «در حال تخریب و شایعهسازی علیه اصلاحطلبان و حامیان دولت» هستند.
در هفتههای اخیر، تعداد از روزنامهنگاران و فعالان رسانهای در شبکههای اجتماعی از سوی نهادهای امنیتی بازداشت شدهاند.
انتقاد نمایندگان مجلس به بازداشتها
بازداشت این روزنانه نگاران و فعالان رسانهای در روزهای گذشته با انتقاد نمایندگان مجلس مواجه شد.
چهارشنبه گذشته علی مطهری، نایب رئیس مجلس شورای اسلامی از بازداشت ۱۲ نفر از مدیران کانالهای تلگرامی اصلاحطلب یا حامی دولت توسط «یک نهاد اطلاعاتی نظامی» خبر داد و خواستار پاسخگویی وزیر اطلاعات شد.
به گفته آقای مطهری، این بازداشتها در زمانی که مجلس جلسه ندارد و اطلاع رسانی دشوار است شبهاتی را بویژه در آستانه انتخابات ایجاد کرده است.
غلامعلی جعفر زاده ایمن آبادی، دیگر نماینده مجلس هم گفت اقدامات حرکتی در جهت دلسرد کردن مردم است از دولت است.
نهادهای بین المللی مدافع آزادی بیان ایران را در میان کشورهایی که این آزادی ها را سرکوب میکند قرار میدهند. بنا به اعلام سازمان گزارشگران بدون مرز، ایران در ردهبندی جهانی آزادی مطبوعات از میان ١٨٠ کشور جهان در رده ۱۶۹ قرار دارد.
این نهاد بینالمللی میگوید جمهوری اسلامی ایران با ٢٩ روزنامهنگار و شهروند خبرنگار زندانی یکی از پنج زندان بزرگ جهان برای فعالان رسانهای است و در تمام این سالها با روشهای مختلف به «سرکوب روزنامهنگاران» پرداخته است.