مجلس ایالتی فلوریدا، سهشنبه ۱۶ آبان، تقریباً با اکثریت آرا طرحی را تصویب کرد که محدودیتهای سرمایهگذاری دولتی در مشاغل مرتبط با ایران را افزایش میدهد.
به گزارش شبکه خبری «سیبیاس»، مجلس ایالتی فلوریدا با ۱۰۰ رای موافق و تنها دو رای مخالف، به تصویب طرح موسوم به «اچبی۵سی» رأی داد و آن را برای تصویب نهایی در به مجلس سنا فرستاد.
این طرح بخشی از جلسه ویژه قانونگذاری است که از دوشنبه آغاز شد و یکی از قوانین ایالت فلوریدا را گسترش میدهد که در سال ۱۳۸۶ تصویب شده است.
این طرح هیئت اداری ایالتی را که مدیریت صندوق بازنشستگی عظیم فلوریدا و سایر سرمایهگذاریها را بر عهده دارد، ملزم میکند تا با شرکتهایی «مورد بررسی قرارگرفتهای» که مرتبط با صنعت نفت ایران هستند، همکاری نکند. از معیارهای مالی خاصی برای تعیین این که شرکتها در فهرست بررسی شده قرار دارند، استفاده میشود.
بر اساس این طرح، محدودیتهای سرمایهگذاری در شاخههای دیگری مانند بخشهای مالی، ساختمانی، تولیدی، نساجی، و تولیدی نیز گسترش مییابد.
این طرح به دنبال حمله تروریستی ۱۵ مهر به اسرائیل توسط حماس، گروه فلسطینی مورد حمایت جمهوری اسلامی ایران، تصویب شد. به گفته جان اسنایدر، از حامیان طرح، «قانونگذاران پیام روشنی را مبنی بر این که فلوریدا منابع مالی تروریسم را تأمین نخواهد کرد» منتقل میکنند.
دولت فدرال چندین دهه است که تحریمهای اقتصادی گستردهای را علیه ایران اعمال کرده است.
آنا اسکمانی و انجی نیکسون دو نماینده دموکراتی بودند که سهشنبه با این طرح مخالفت کردند.
آنا اسکمانی، یک ایرانی آمریکایی که والدینش از ایران گریختند، ابراز نگرانی کرد که این طرح میتواند به مردم ایران، مانند صاحبان مشاغل کوچک که در تروریسم دست ندارند، آسیب برساند. او همچنین گفت این طرحی «با انگیزه سیاسی» بود و نه در مورد سیاست.
اما اسنایدر گفت که این طرح شرکتهایی را هدف قرار میدهد که با دولت ایران ارتباط دارند، نه مشاغل و کسب و کارهای کوچک.
در این جلسه ویژه قانونگذاری، طرحهای دیگری برای کمک به تأمین امنیت سازمانهای یهودی و سایر مکانهایی که میتواند هدف حملات ناشی از نفرت باشد، محکومیت حماس، و پشتیبانی از اسرائیل تصویب شد.
این طرحها پس از تصویب در مجلس سنا روی میز ران دسانتیس، فرماندار فلوریدا، قرار میگیرد که از نامزدهای ریاستجمهوری جمهوریخواهان است.
دسانتیس در جریان مبارزات انتخاباتی حمایت قاطع خود را از اسرائیل اعلام کرده است.
حماس در حمله تروریستی ۱۵ مهر به اسرائیل دستکم ۱۴۰۰ اسرائیلی عمدتا غیرنظامی را کشت و حدود ۲۴۰ نفر اسرائیلی و اتباع خارجی از جمله، کودکان، زنان، و سالمندان را ربود.
ایالات متحده، کانادا، اتحادیه اروپا، ژاپن، اسرائیل و شمار دیگری از کشورها حماس را در فهرست سازمانهای تروریستی طبقهبندی کردهاند.