"بنیاد برومند" با انتشار اطلاعیهای خواستار توقف اجرای حکم اعدام علیرضا مددپور شد که به گزارش این نهاد حقوق بشری در یک جلسه ۲۰ دقیقهای به اتهام تولید و نگهداری مواد مخدر به اعدام محکوم شده است.
بنیاد برومند در اطلاعیه خود خبر داده که در تاریخ چهارم شهریور ماه دوازده زندانی محکوم به اعدام در ندامتگاه مرکزی کرج به سلولهای انفرادی منتقل شده و " هرلحظه بیم اجرای حکم اعدام آنان میرود".
بنا بر این گزارش یکی از محکومین به اعدام علیرضا مددپور است که در سال ۱۳۹۰ برای نظافت به خانهای رفته بود که در آنجا مواد مخدر تولید میشده است. علیرضا همان روز به همراه دو نفر از ساکنان آن خانه توسط ماموران نیروی انتظامی دستگیر شده و به تولید و توزیع مواد مخدر متهم میشود.
این بنیاد بینالمللی گزارش داده که آقای مددپور حتی موفق به دیدار با وکیل تسخیری خود نشده و در یک جلسه ۲۰ دقیقهای از سوی "قاضی فرجاللهی" به اتهام مشارکت در تولید و توزیع ۹۹۰ گرم شیشه به اعدام محکوم شده است.
در این اطلاعیه همچنان آمده است: "با اینکه مسئولان جمهوری اسلامی تعداد دقیق یا جزییات اعدامها را منتشر نمیکنند با این حال مسئولین مبارزه با مواد مخدر و کارشناسان بارها و بارها تاکید کردهاند که اعدام متهمان مواد مخدر یک سیاست شکست خورده در کاهش اعتیاد و مبارزه با قاچاق مواد مخدر است. درست در زمانی که قانون گذاران ایران مشغول بررسی حذف مجازات اعدام برای قاچاقچیان غیرمسلح مواد مخدر هستند، عجله و شتاب در این اعدامها غیرمنطقی و بیرحمانه است."
در آخرین موضعگیری مسئولان ایران، معاون حقوقی قوه قضائیه مرداد ماه امسال اعلام کردکه دستگاه قضایی ایران با اعدام قاچاقچیان مواد مخدر موافق نیست اما جایگزین مناسبتری برای آن نمیشناسد.
کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد فروردین ماه امسال از ایران خواست تا با توجه به این که صدور احکام اعدام نتوانسته است مانع قاچاق مواد مخدر شود، اجرای مجازات اعدام متوقف شود.
مقامات دستگاه قضایی ایران در برابر انتقادهای نهادهای بینالمللی که آمار بالای اعدام در ایران را زیر سوال میبرند، عنوان میکنند که این اعدامها مربوط به متهمان مواد مخدر است. از جمله محمد جواد لاریجانی، دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضائیه گفته است که "بیش از ۹۰ درصد اعدامها" در ایران مربوط به قاچاق مواد مخدر است.