رسانههای ایران روز دوشنبه ۲۲ مرداد از صدور حکم دادگاه انقلاب برای توقیف اموال ماشاالله شاکرمی و تقاضای وکلای مدافع برای برگزاری جلسه حضوری دادگاه تجدیدنظر بابت اتهامات امنیتی او خبر دادند.
ماشالله کرمی، پدر محمدمهدی کرمی ورزشکار و معترض اعدام شده توسط جمهوری اسلامی است. محمدمهدی کرمی در جریان اعتراضات سراسری ۱۴۰۱ و در پی شرکت در مراسم چهلم حدیث نجفی و پارسا رضادوست، از معترضان جانباخته، بازداشت و در سحرگاه ۱۷ دی همراه با محمد حسینی در پرونده موسوم به ««قتل بسیجی روح الله عجمیان» اعدام شد.
این پدر دادخواه در ۳۱ مرداد ۱۴۰۲ از سوی نیروهای حکومتی جمهوری اسلامی بازداشت شد. ماموران امنیتی، تمام وسایل الکترونیکی را ضبط و کارت های بانکی خانواده وی را نیز مسدود کردند.
وکیل ماشاالله کرمی با اشاره به آخرین وضعیت پرونده او به شبکه شرق گفت، «شعبه دوم دادگاه انقلاب کرج مجموعا آقای کرمی را به ۶ سال حبس بابت اتهامات اجتماع و تبانی (۵ سال) و تبلیغ علیه نظام (یک سال) محکوم کرد.»
علی شریفزاده ارکانی افزود، «ما به حکم صادره اعتراض کردیم و پرونده برای بررسی و اعلام نظر به شعبه ۱۲ دادگاه تجدیدنظر البرز ارجاع شد، اما هنوز نتیجه این پرونده اعلام نشده است. وکلای تمام طرفهای این پرونده از دادگاه تجدیدنظر خواستهاند تا جلسهای حضوری با تمام طرفها برگزار کند.»
او خاطرنشان کرد، «اتهامات نسبت داده شده به آقای کرمی با اعمال ارتکابی او همخوانی ندارد و عناصر مادی و معنوی جرم محقق نشده است. آقای کرمی از مرداد ماه سال گذشته تا امروز در زندان به سر میبرد و در زندان به بیماری مبتلا شده است. تقاضای ما بررسی پرونده آقای کرمی با دید مثبت است و امیدواریم حکم برائت صادر شود.»
وکیل ماشاالله کرمی در بخش دیگری از اظهاراتش با اعلام خبر صدور حکم برای توقیف اموال موکلش بابت اتهامات امنیتی تصریح کرد، «دادگاه انقلاب، تقاضای توقیف اموال آقای کرمی شامل یک باب منزل مسکونی در شهرستان تکاب و یک خودرو دنا را داده و مدعی شده از اموال یاد شده در مسیر ارتکاب جرم استفاده شده حال آن که این اموال هیچ نقشی در اتهامات اجتماع و تبانی و تبلیغ علیه نظام ندارد.»
شریفزاده اضافه کرد، «پروندهای بابت همین اموال در شعبه ۱۰۲ دادگاه کیفری با اتهام تحصیل مال نامشروع و پولشویی تشکیل شده است. دادگاه رسیدگی به این اتهام در فروردین ماه برگزار شد، اما هنوز نتیجه و رأی این دادگاه اعلام نشده است. بنابراین حکم دادگاه انقلاب با قوانین همخوانی ندارد و امیدواریم دادگاه تجدیدنظر به این موضوع توجه ویژهای داشته باشد.»
این وکیل دادگستری درباره شیوه به دست آوردن این اموال توسط ماشاالله کرمی هم گفت: «این اموال از طریق کمکهای مردمی یا همان هبه خریداری شده است. مردم برای کمک به آقای کرمی که به شغل کارگری مشغول بودهاند، این اموال را با نیت خیر به او اهداء کردهاند.»
ماشالله کرمی در حال حاضر یک فرزند بیمار در خانه دارد و همسر او نیز از بیماری رنج میبرد.