هفت عضو جبهه دموکراتیک ایران که عصر چهارشنبه هنگام حضور بر مزار ستار بهشتی در رباطکریم بازداشت شده بودند آزاد شدند، اما از سه عضو بازداشت شده خانواده بهشتی هنوز خبری در دست نیست.
روز چهارشنبه، جبهه دموکراتیک ایران، در بیانیهای اعلام کرد حشمتالله طبرزدی دبیرکل و یاسمین حنیفه، اسماعیل مفتیزاده، محمدرضا خسروی، پرویز سفری، آرش سلیمانی و علی رستمی اعضای این تشکل سیاسی، در حالی که بر مزار ستار بهشتی حاضر شده بودند، از سوی «نیروهای لباس شخصی» با «خشونت» بازداشت شدند و به اداره امنیت رباط کریم انتقال یافتند.
هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، خبر آزادی اعضای جبهه دموکراتیک ایران در روز پنجشنبه ۱۳ آبان را تایید کرده است.
همچنین ببینید: نیروهای امنیتی ایران خانواده ستار بهشتی و چند فعال سیاسی را بازداشت کردندبه دنبال پیگیری بخش فارسی صدای آمریکا، آرش صادقی، فعال حقوق بشر گفت از محل نگهداری خانواده ستار بهشتی و همچنین ارگان بازداشتکننده آنها اطلاعی در دست نیست.
بنا بر این گزارش، یکی از نزدیکان خانواده بهشتی به پلیس امنیت رباطکریم مراجعه کرده است، «اما به او پاسخی ندادهاند.»
پنجشنبه ۱۳ آبان نهمین سالروز کشته شدن ستار بهشتی در زندان است. این کارگر و وبلاگنویس، ۹ آبان ۱۳۹۱ بازداشت و روز ۱۶ آبان جسدش از سوی مقامات قضایی جمهوری اسلامی به خانواده وی تحویل داده شد.
غلامحسین محسنی اژهای، دادستان وقت کل کشور و رئیس کنونی قوه قضاییه جمهوری اسلامی ایران، وجود کبودی در پنج قسمت بدن ستار بهشتی را تایید کرده بود.
حشمتالله طبرزدی، دبیرکل جبهه دموکراتیک ایران روز پنجشنبه ساعتی پس از آزادی در گفتوگو با بخش فارسی صدای آمریکا با شرح نحوه دستگیری اعضای این جبهه، درباره چرایی بازداشت خانواده ستار بهشتی گفت که مقامات جمهوری اسلامی «نگران این بوده و هستند که در سالگرد ستار بهشتی دوباره حرکتهایی شروع بشود و از ترس این که مردم حرکتی نکنند، وحشیانه مادر ستار و خواهر ایشان را بازداشت کردند.»
همچنین، سازمان عفو بینالملل ساعتی پیش در بیانیهای نوشت: «مقامات ایران باید مدافع حقوق بشر، گوهر عشقی و خانوادهاش را که در پی بزرگداشت ستار بهشتی و فعالیتهای عدالتخواهانه در تاریخ ۱۲ آبان بازداشت شدند، فورا و بدون قید و شرط آزاد کنند.»
در این بیانیه که در حساب توییتر عفو بینالملل منتشر شده، بازداشت گوهر عشقی و خانوادهاش اقدامی «غیرقانونی و خودسرانه» توصیف شده که «بار دیگر بحران مصونیت از مجازات در ایران را آشکار میکند.»
عفو بینالملل همچنین عنوان کرد که در ایران «عدم پاسخگویی در قبال موارد شکنجه و قتل در حین بازداشت دائما با آزار و اذیت بستگان سوگوار جویای عدالت همراه است.»