همزمان با آغاز سالگرد آبان ۹۸، اعتراضات سراسری در ایران از جمله در دانشگاهها و مراکز آموزشی روز سهشنبه در شهرهای متعدد شدت گرفت.
گزارشها و تصاویر منتشر شده از دانشگاههای مختلف در روز سهشنبه ۲۴ آبان، نشان میدهد همزمان با اعتراضات شهری، دستکم در دانشگاههای تهران، بهشتی، شریف، علم و فرهنگ، رازی کرمانشاه، آمل، نجفآباد، خمینیشهر، اصفهان، نوشیروانی بابل، و گیلان اعتراضات دانشجویی جریان دارد.
مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند
در دانشگاه یزد، دانشجویان شعار دادند: «خامنهای ضحاک، میکشیمت زیر خاک.»
گروه پرشماری از دانشجویان دانشگاه علم و فرهنگ در تجمعی شعار «مرگ بر خامنهای» دادند و همچنین در شعاری دیگر تأکید کردند: «خونی که در رگ ماست، خوراک رهبر ماست.»
مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند
دانشجویان معترض دانشگاه هنر و معماری پارس، در حالی که پاهایشان را بر زمین میکوبیدند، شعار دادند: «این نهضت آبان است، دیکتاتوری تمام است.»
دهها دانشجوی معترض در محوطه دانشگاه دامغان تظاهرات کردند و شعارهایی از جمله «زن زندگی آزادی، مرد میهن آبادی» دادند.
روز سهشنبه همچنین دانشجویان معترض دانشگاه آزاد، واحد علوم و تحقیقات در تهران شعار دادند: «قسم به خون یاران، ایستادهایم تا پایان.»
در دانشگاه کردستان نیز، گروه پرشماری از دانشجویان معترض با شعار «هیز تویی هرزه تویی، زن آزاده منم» تظاهرات کردند.
صدها دانشجوی دانشگاه تبریز نیز راهپیمایی اعتراضی برگزار کردند و شعارهایی برای «آزادی» و علیه جمهوری اسلامی سر دادند.
در دانشگاه نوشیروانی بابل، دانشجویان پشت در بسته دانشگاه شعارهای ضدحکومتی دادند.
صدها دانشجوی معترض در دانشگاه بهشتی تهران تظاهرات کردند و شعار دادند: «هر کسی که بیطرفه، مسلما بیشرفه»
مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند
در دانشگاه صنعتی شریف نیز معترضان شعار دادند: «امسال سال خونه، سیدعلی سرنگونه.»
دانشجویان معترض در دانشگاه رازی کرمانشاه نیز فریاد زدند: «این آخرین پیامه، هدف کل نظامه.»
در دانشگاه آزاد خمینیشهر نیز تظاهرات دانشجویی با شعارهایی در حمایت از اعتراضات سراسری ایران سر داده شد.
معترضان در دانشگاه اصفهان نیز علیه بسیج شعار دادند و فریاد «آزادی» سر دادند.
یک گزارش ویدئویی بازداشت دانشجویان دانشگاه امیرکبیر (پلیتکنیک ) را در کوچه مقابل این دانشگاه در مرکز تهران توسط نیروهای لباسشخصی حکومتی نشان میدهد.
مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند
- اعتراضات دانشآموزی
همزمان با اعتراضات دانشجویی، دانشآموزان برخی مدرسهها نیز اعتصاب و اعتراض کردند.
گزارشهای دریافتی بخش فارسی صدای آمریکا حاکی از آن است که در برخی مدرسههای فردیس، روز سهشنبه دانشآموزان اعتصاب کردهاند و کلاسها کاملا خالی است.
بر اساس این گزارش اختصاصی، اداره آموزش و پرورش معلمها را بهشدت کنترل میکند و علاوه بر کنترل حسابهای آنها در شبکههای اجتماعی، از مدیران مدرسهها خواسته اگر معلمی شماره موبایلش را عوض کرد، به اداره گزارش بدهد.
یک ویدئو از دبیرستان دخترانه علاءالدین بهشتی شیراز در روز سهشنبه دانشآموزان را نشان میدهد که ترانه «برای آزادی» شروین حاجیپور را همخوانی میکنند.
بر اساس این گزارش، مأموران قصد داشتند به مدرسه حمله کنند، اما مدیر مقاومت کرده و اجازه نداده است.
بنا بر یک گزارش اختصاصی از شهر مارلیک، در نزدیکی فردیس، روز ۲۴ آبان مدیریت مدرسه دخترانه دکتر حسابی «با دستگاه فلزیاب» و «با دست» دانشآموزان را بازرسی کردند.
یک دانشآموز این مدرسه به صدای آمریکا گفت که بازرسی بدنی «به طرز خیلی بدی» همراه با «دست زدن به بدن دانشآموزان» به شکل «تعرض جنسی» بود و اعتراض دانشآموزان را در پی داشت.
به گفته این شاهد عینی، در روزهای پیشین معاون مدرسه دانشآموزان را برای این که «آزادی میخواهند»، «هرزه» خطاب کرده بود.
این دانشآموز نوجوان گفت شماری از دانشآموزان «حالشان بد شد» و یکی از آنها «کارش به آیسییو کشید.»
او با اشاره به اعتراض دانشآموزان نسبت به رفتار مسئولان این مدرسه، تأکید کرد که بارها «به آموزش و پرورش اطلاع دادیم، و وقتی دیدیم کاری نمیکنند، خودمان دست به کار شدیم.»
گزارشهای پیشین دریافتی صدای آمریکا حاکی از آن است که مسئولان مدرسه با استفاده از دستگاه فلزیاب و همچنین بازرسی بدنی دانشآموزان از بردن گوشی موبایل جلوگیری میکنند تا عکسها و ویدئوهای اعتراضات دانشآموزی ثبت و منتشر نشود.
اعتراضات دانشگاهها و مراکز آموزشی در پی فراخوانهایی گسترش یافته که به مناسبت سالگرد آبان ۹۸ انتشار یافته بود. روز دوشنبه شاهزاده رضا پهلوی از این فراخوانها حمایت کرد و در پیامی تداوم اتحاد سراسری را خواستار شد.
مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند
بنا بر تازهترین گزارشهای منتشر شده از سوی نهادهای حقوق بشری، اعتراضات دانشجویی در این دور از اعتراضات سراسری ایران که پس از ۲۵ شهریور در پی کشته شدن مهسا امینی در بازداشت نیروی انتظامی آغاز شد و تاکنون ادامه یافته، دستکم در ۱۳۸ دانشگاه جریان داشته و حداقل ۴۴۸ دانشجو بازداشت شدهاند.