یک عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی میگوید، در صورتی که دولت جمهوری اسلامی ارز حمایتی «۲۸۵۰۰ تومانی» را حذف کند، قطعا قیمت کالاهایی مانند مرغ و برنج، افزایش شدیدی پیدا میکنند.
جبار کوچکینژاد، عضو مجلس شورای اسلامی، درباره شنیدن زمزمههای «حذف ارز ٢٨ هزار و ۵٠٠ تومانی» برای کالاهای اساسی، به خبرگزاری «ایلنا» گفت که اگر دولت جمهوری اسلامی نسبت به حذف این ارز حمایتی اقدام کند «به طور قطع قیمت کالاهای اساسی افزایش پیدا میکند.»
این عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس در ارتباط با پیامدهای حذف ارز ٢٨ هزار و ۵٠٠ تومانی افزود: با این اقدام، قیمت کالاهایی که در سفره مردم است از جمله مرغ و برنج به شدت افزایش پیدا میکند و قیمت دارو نیز بالا میرود.
روزنامه «اعتماد» روز سوم مرداد ۱۴۰۰ گفته بود در صورت حذف ارز حمایتی آن زمان (یعنی ارز ۴۲۰۰ تومانی) قیمت هر کیلو مرغ دست کم به ۱۰۰ هزار تومان خواهد رسید.
همین رسانه روز یکشنبه هفتم خرداد در گزارشی نوشت که با وجود اعلام قیمت رسمی «۷۳ هزار تومان» برای هر کیلو مرغ، قیمت در بازار به حدود «۱۰۰ هزار تومان» هم رسيده است و در «برخی فروشگاههای رفاه» مرغهای غيردولتی اغلب به شكل «قطعه قطعه شده» و به قيمت دستکم «۱۴۰ هزار تومان» فروخته میشود.
در این حال، جبار کوچکینژاد در جلسه علنی روز یکشنبه مجلس با انتقاد از بحران دولت در بخش «وزرای اقتصادی»، گفت: »«مردم نگران هستند» و انتظار دارند که مجلس ورود کند؛ باید «جلسه غیرعلنی» تشکیل شود تا «مسئولان مربوطه» در این خصوص توضیح دهند.
بحران کمبود و افزایش قیمت مرغ طی هفتههای اخیر، در روز اول خرداد باعث برکناری حبیب اسداللهنژاد، مدیرعامل اتحادیه سراسری مرغداران گوشتی ایران، و جانشینی علی ابراهیمی، نماینده سابق مجلس شورای اسلامی، به جای او شد.
افزایش قیمت تخممرغ در سالیان اخیر و نبود مدیریت کارآمد برای تنظیم بازار، آن را تا مرز «بحران» نیز پیش برده و حتی «قرارگاه» و کمیتههای ویژه بررسی نیز برای آن در دولتهای مختلف جمهوری اسلامی تشکیل شده است.
اما سیامک جوادی، پژوهشگر و مدرس اقتصاد مالی در دانشگاه تگزاس، در گفتوگو با صدای آمریکا تاکید کرد که «بگیر و ببندها» بر اقتصاد و گرانی ایران نتیجه عکس خواهد داشت. او ریشه مشکلات ایران را «عدم استقلال بانک مرکزی» و «انتشار پول» به خواست حاکمیت، و در نتیجه سقوط واحد پول ملی دانست.
مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند